Köpa pjucks.

AdrianTrots mitt totala vinterförakt så kan jag ju inte förneka de ypperliga fotomöjligheterna som klimatet bjuder på ibland. Gick ut i ungefär två minuter på gården och fotade min avkomma på eftermiddagen. Där satt han på sitt fårskinn och undrade vad jag höll på med. Han är, precis som jag, inte särskilt tänd på detta klimat. Speciellt krångligt måste det ju vara att inte kunna röra sig alls i den där rysliga halaren. Så idag fick han glatt posera i hans nya fina tröja som hans farfars sambo sytt ihop av en gammal tröja. Fin va? Tur att han har människor i sin närhet med såna skills för jag kan ungefär sy fast en knapp. Där slutar kunskapen. Alla symaskiner hatar mig.

Sen en liten annan klädrelaterad fråga: vad har barn för skostorlek när de är ungefär 1.5 år? Eller kring 2? Jag ska beställa lite stuff från USA men har ingen egentlig koll på vad Adrian kan tänkas strutta runt med på sensommaren då han går ordentligt? Just nu har han storlek 20, eller nåt sånt. Vet ej med säkerhet för hans fötter är som två talgbollar som man kan försöka klämma en sko på. Inget behov av skor just nu men snart antar jag att han trippar runt utomhus och då kan han ju inte glassa runt i yllesockor precis.

Shoes

Dr. Martens och Vans ❤

9 Kommentarer

 1. Anna skriver:

  L hade storlek 20 när han började gå vid en ålder av 1 år och en månad. I dagens läge (1 år och 8 månader) har han storlek 22 på de flesta skor. Sen är det ju så sjukt irriterande stor skillnad på olika märken och storlekar, det kan skilja enormt mycket på samma storlek av två olika märken. Lättast att mäta foten, fast så jäkla lätt är nog inte det heller 😉

  • NinaFotograf skriver:

   O så är ju skor så sanslöst dyra! Råkade spana i en butik häromdagen o såg att vinterstövlar kostade ÅTTIO euro! Sjukt ju. Skon är ju typ lika stor som en tändsticksask!

 2. ingelarudhberg skriver:

  Mät foten istället o så ska man
  Plussa på 1.5-2cm vid skoköp. Så får man utgå från det o ta lite större för att vara på säkra sidan om skorna ska användas senare.

 3. Ika skriver:

  R hade 20 från 12-16mån. 18-24mån, dvs vinterskorna e 23. Tyvärr så varierar det massor, Rs kusin har 20 o e 7mån…

 4. Sandra skriver:

  Jag tror att vi har typ storlek 24 på vinterskorna nu när Leon är 2 år… Tror. Jag är med andra ord inte alls säker!!

 5. kaaarins skriver:

  Försök få honom att stå och så ritar du av foten, enkelt att mäta sen 🙂
  Vi hade 22 tror jag vid 1,5 år och 24 vid 2 år tror jag. Men som de andra sagt så varierar storlekarna så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: