Hemmagymmet.

IMG_5299IMG_5297Gokväll! Det känns mer och mer som ett ypperligt bra val att investera pengar på min egen hälsa. Några meter från vardagsrummet ligger mitt gym och det har inga särskilda öppethållningstider, det finns alltså inga ursäkter att inte gå dit och göra som man blivit tillsagd. Vackert så. Just nu är ju träningen inte någon flås-och-gråt-regim direkt. Det handlar ganska mycket om statiska övningar där pointen är att jag ska lokalisera vad som borde vara magmuskler där nånstans under allt det andra. Det är inte så fruktansvärt tungt, mest bara otroligt koncentrationskrävande. Ja, visst är det lite slitsamt att planka på en fitnessboll men det mesta går ju ut på att bara hitta en teknik och att lära sig känna när jag gör rätt. Och så lyfter jag lite tyngder. Lite mera tyngder för varje gång faktiskt. Kan ju kallt konstatera att det var sjukt onödigt att köpa en enda hantel under fem kilo. Tur så var dom alla inhandlade på loppis och den totala utgiften blev väl virka en tia men iallafall. Man vet ju aldrig, kanske underarmarna ska börja bearbetas snart och då kommer den där treans hantel väl till pass.

Maten rullar på och det är himla skönt att ha hela veckan planerad och uppklistrad på kylen. Sen kör man, äta äta äta sex gånger per dag. Plusset är att du själv väljer vad du äter, finns inget som är förbjudet. Varken potatis eller mjölkprodukter som många andra kostplaner har restriktioner kring. Socker och vitt mjöl är väl i princip det enda som inte existerar i receptbanken överhuvudtaget. Har inte ätit socker under hela januari av någon orsak så det är inte så värst problematiskt. Nån större svacka har jag inte alls upplevt, men jag vet att det kommer. Jag fungerar så. Kan vara utan godis i ett år och sen äta tre små salta fiskar och så är helvetesgapet öppet igen. Tyvärr. Och tyvärr så funkar inget annat än att helt enkelt avstå. Ska ju knappast gå livet ut utan att äta choklad igen men att pausa ett tag är nog inte en uppoffring. Känns dumt att inte satsa fullt ut nu och se vad det egentligen ger en. Fuskar jag så lider ju ingen annan än jag själv.

Hittade detta klipp på Youtube. Detta är Olga Rönnberg som startat MammaFitness, och den andra är minsann MIN pt, Sarah-Ida! Kul att få en nuna till mejlen och programmet.

5 Kommentarer

 1. Karin skriver:

  Jäklar, om vi ändå hade ett garage eller extra rum i lägenheten. Svinbra med eget gym. Här får hantlar med mera plockas in och ut ur ett skåp. Nå, huvudsaken är ju ändå att de används. Har du annars nåt bra tips på var man hittar hantlar som man kan plocka på vikter efter hand? Skulle ju vara något smidigare än femtielva olika hantelpar.

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, Biltema! Där köpte jag mina för en rätt så billig peng. Dom postar hem dom dessutom. Eller kasta ut en förfrågan på fb. Någon har alltid en hantel som ligger i nåt skåp, kvarglömd efter mera ambitiösa tider:)

   • Karin skriver:

    Ah, det skulle jag inte ha tänkt på. Måste kolla in. Tack för tipset! Niki gjorde faktiskt en allmän förfrågan här för ett tag sedan, men de flesta som svarade var själva ute efter begagnade grejer. Kanske alla åtminstone försöker träna just nu. Eller så vågade soffpotatisarna inte krypa fram. 🙂

   • NinaFotograf skriver:

    Fick också bara tag i en handvändbar hantel via kompiskretsen. men Biltema var bra, fanns inte så mycket men det som fanns funkar bra och är inte så dyrt. Finns ett hantelset som väger 15kg totalt, bra startpack. Måste köpa lite till nu inser jag. Superirriterande att tvingas mixtra med tyngderna under passet då man bara har ett set.

 2. elinsss - mot drömlivet inom klädbranschen skriver:

  Ghaaaaad vad ljuvligt med hemma gym! Så avis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: