Blåsor och blåbär.

IMG_5176

Den här bloggen bli snart NinaGnällare istället för NinaFotograf, för nu går det verkligen inte bra alltså. Ser ni bilden till vänster där uppe? Detta var min sons tumme imorse. Mysigt va? Igår kväll när jag skulle natta barnet så upptäckte jag att hans tumme såg lite lätt svullen ut. Inom två timmar hade han fått en blåsa där som täckte halva tummen! Så. Himla. Obehagligt. Detta kom helt utan förvarning och utan att han slagit eller bränt sig. I söndags hade han ett litet sår på fingret som bara växte och igår hade det blivit vad som såg ut som en exploderad blåsa. Och sen kom den här tummen tätt därefter. Fick lite panik där. Inte bara för att han skrek så gutturala ljud att det inte ens lät mänskligt, jag tänkte främst att han fått blåsor i typ munnen och halsen också. Så från det att han vaknade efter lunchvilan igår vid två tills åtta imorse så hade den arme saten sovit ungefär TVÅ timmar! Gallskrik övrig tid. Så, att påstå att hela familjen mådde balle imorse är kanske årets underdrift. Vi var på ruinens brant.

Klockan åtta öppnade Hälsotorget och skönt nog så fick vi tid efter drygt en timme. In for vi och inget kunde konstateras annat än att får han flera så ska vi till akuten där det finns barnläkare. Nå, blåsan sprack av sig själv just innan vi åkte in och det verkade ha lättat på misären lite. Togs blodprov och det fanns ingen infektion i kroppen så vi har fortfarande ingen aning om vad som hände.

Här rullar han runt nu och marrar men verkar i övrigt riktigt prima igen. Han har inte haft någon feber igenom hela den här processen och det känns åtminstone skönt. Märkte dock nu att han har två helt solklara fall av tänder på gång i undre käken. Som vi väntat! Kan ju vara så att det var tänderna som kändes som ett jävla järnspett i munnen inatt. Hoppas bara att vi får sova nu och att fingrarna blir bra. Inte helt lätt med plåster på den där knubbhanden, han äter ju upp skiten! Fick recept på salva också men det kan jag ju inte lägga på innan han sover med risk för att han smaskar upp det.

Meeeeen, allt skit har väl en glad slutknorr. Nämligen, vi fick vårt dagvårdsbesked imorse. Den 3 mars blir den här kissen ett Blåbär på Solbacka, 200 meter från vår husknut. Precis som vi ville! Kiva hyvä bra…. jääännä.

4 Kommentarer

 1. Sandra skriver:

  Men herregud så det ser ut! Jag blir ju orolig FAST du skrev att det blev bra sen… Stackars lillpojken, det måste ha varit sjukt! Huj.

 2. Winstonsmamma skriver:

  När W var bebu fick han också på nolltid uppsvullet pekfinger. Det var nagelbandet som hade rivits lite upp och sedan svullnade det till och började ilskas samt varas. Gick till apoteket efter en salva som jag nu tyvärr glömt namnet på. Men dess funktion var att ta bort bacillerna och göra såret friskt. Funkade ypperligt 👍

 3. LottaJ skriver:

  Men hjälp, stackars liten!:( Hur är det med tummen nu då?

  • NinaFotograf skriver:

   Tja, han har en ganska hög smärttröskel i normala fall så han säger nog inget om dom bedrövliga fingrarna som ser rent ut sagt asiga ut. Hoppas att det blir bra snabbt, svårt när han sitter med fingrarna i munnen hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: