Två klimpar.

Nåja, nåja, nåjaaa… två timmars galenskap med unge just avklarat. Lite som att försöka natta en terrier på speed föreställer jag mig. Gaaaawd. Är nu själv befriad från flunssa. High Five den! Barnet, ja han är på bättringsvägen (ta i trä). Mindre snor, inget behov av dammsugaranpassad snorsug, tack för tipset dock, M. Nu önskar jag bara att vi får våra rutiner tillbaka för den här veckan kändes lite som att bli slagen i huvudet med ett baseballträ, varje dag, hela dagen.

Idag kom vi äntligen iväg på rådgivnings- samt läkarbesök. Har fostrat en klimp på 10,2kg och 73 centimeter. För att få lite perspektiv så har han lagt på sig SJU kilo och TJUGOFYRA centimeter på de senaste åtta månaderna! Ungefär som jag då, minus centimetrarna.

Nämen seriöst så känner jag att min form är ganska hopplös just nu. Som valfri pizzadeg typ. Men det är egentligen inte så stressande för nu har jag bestämt mig för att ge mig själv en finfin julklapp. Eller det gjorde jag redan, köpte en Haglöfs-jacka åt mig som jag suktat efter sen jag var typ tolv år och alla de coola kidsen i scouterna hade dylika. (Ja, det fanns coola kids i scouterna. Karis Flickorna for the win!) Men på det icke-materialla planet alltså så har jag tänkt investera i tre månader hardcore PT-life. Personlig träning, personlig kostrådgivare, personlig peppare/piskare.

Och så har jag kommit till insikt att om jag ska kunna träna effektivt så måste det ske nära hemmet, eftersom det inte går ihop annars. Så eftersom jag tagit avstånd från alla studiokunder så konverterar jag temporärt studion till ett hemmagym. Enligt programmet så kommer det att gå bra med enbart träning hemma, bara man har lite hantlar, boll, och sånt där proffsigt. (På tal om det, någon som har såna hantlar eller skivstång som ni vill bli av med? Behöver inte vara fancy eller nya. Bara dom dom funkar.)

Det är planen. Detta handlar inte om nåt sketet nyårslöfte, skulle göra detta redan efter Australien men då kraschade ju hela flowet eftersom vi hade noll sömn i det här hushållet. Men NU, NUUUUUUU börjar jag vara människa igen och då är det ju lämpligt att köra. Dessutom så börjar jag jobba om två månader så det är väl lämpligt att kickstarta nu innan det blir tungt på riktigt, vardagen liksom. Därtill så har jag ju målbilden klar: Midnight Run i slutet av sommaren. Yaiks!

Så att sånt. Det är ju en ganska dyrbar process detta, men om det är något som förtjänar mina hårt ihopslitna slantar så är det väl ändå den här hårt utsatta kroppen jag bor i.

Träningen blir nog inget större problem, är ganska fokuserad när jag väl kommer igång. Maten är, och kommer alltid att vara, mitt största problem. Då handlar det alltså inte om att äta bulle i överflöd utan att hitta den där balansen att äta ofta och lagom, och inte två gånger per dag och enorma mängder.

Ser mest framemot att bli STARK! En helvetes maskin! Att kunna springa långt och sansat, att orka med vardagen och att inte vara ett vrak helt enkelt.

Kan återkomma med rapport om detta när jag kör igång. Eller jag ÅTERKOMMER med rapport när jag kör igång. Snorrapporterna i all ära men kanske vi inte behöver läsa mera sånt nu på ett tag.

Och tack för alla bilstolstips! Har kommit till insikten att jag måste åka till en butik och prova, känns lite tröstlöst när man inte har en aning om hur mycket plats dom egentligen tar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: