Ynkligare än en karl.

IMG_4818

Och så kom dagen då man helt plötsligt sitter där med ett gummsugrör i munnen och febrilt försöker SUGA UT SNOR från en annan levande persons täppta näsborrar. Alltså. Hörde om denna nässug innan jag fick barn och som en sann ovän av snor så kunde jag inte föreställa mig nåt äckligare än att faktiskt sitta där och suga ut slem. Men nöden har ingen lag. Moderskapet gör en lite kokko. Och inte går det bra heller. Föreställ er själva att sitta snällt och leka när någon helt plötsligt kommer och kör en tratt i näsan på dig. Skulle också förakta min egen mor.

Det stackars barnet och jag själv ligger nu här helt däckade av den här förbannade flunssan. Snoret rinner och att torka näsan på någon 24/7 är minsann ingen höjdare. Är nu bara livrädd att han ska börja hosta också. Nätterna har han sovit med oss vilket inneburit att jag sovit på cirka tio centimeter yta längst ut i kanten. Ungen har fått styra totalt. Det är en fin balansgång det där: sova på en yta lika stor som ett utsträckt hopprep men ändå sova, eller lägga sig bekvämt men inte sova alls för ungen vägrar sova på annat sätt än rakt över hela sängen.

Så här ser vi belöningen nu av att vi äntligen fått en fungerande rutin på barnet, att vi i en veckas tid fick sova hela nätter i lugn och ro. Och så blev vi direkt kastade till ett totalt jävla förkylningsinferno utan nånsomhelst ro överhuvudtaget. Löper en sak på så kan vi garantera att nåt att annat skiter på sig.

Så vi fortsätter hänga här hemma.Greken åker på bröllop idag, tror vi skonar brudparet snorig unge och lika miserabel kvinna i kyrkan. Vi stannar här och tycker synd om oss själva.

PS. Tack för alla fina kommentarer på det förra inlägget. Ska fortsätta blogga ett tag ännu så får vi se sen. Bara jag blir frisk så kanske jag hatar världen lite mindre igen.

7 Kommentarer

 1. Tiina Wikstrand skriver:

  Morjens Nina!
  Min beibi är nu 19 år (?) o varje gång jag läser din blogg om flunssor å sömnlösa nätter o man själv är så slut att man har lust att kasta beibin i väggen ( vilket man inte gör) så är man tillbaka där 19 år sen….jag vet ännu inte idag vad jag gjorde för fel men en tröst är att åren går sååå fort å mittiallt är det där ett minne blott!! Sluta inte blogga för jag tror det funkar som ett ” andningshål” för dej å många andra i samma situation…..

  Tiina

 2. Mikaela skriver:

  Finns effektivare sug som man trycker fast i dammsugaren, rekommenderar om de blir riktigt jobbigt!!! Baby vac heter den o finns på apotek. Krya på er!

  • NinaFotograf skriver:

   Umm, skojar du med mig nu? För det där låter helt bananas, haha! Förtesten, har ni fått Elias bilder? Skickade dem för en evighet sedan o har inte tänkt på att ni inte svarat? Har inte fått mejl att adressen var fel heller så hoppas att dom nått er.

 3. Ika skriver:

  Rekommenderar också den du kopplar i dammsugaren! Fråga på apoteket!:)

 1. […] gnälla och sova utan att gråta. Men är ju inte direkt ensam om detta heller. Både Karkki och Nina och många fler krigar out […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: