Liv med bebis

Första julen, första flunssan.

2Ville nästan skriva att äntligen är julen över, men ångrade mig. Julen är ju fin och sådär men jag drabbades av den stora tröttman redan på julaftonsmorgonen och den sitter liksom i. Varit så himla sliten igenom allt firande att det på nåt sätt känns behagligt att det det nu rundas av. Allting har varit mysigt och trevligt men alltså det är ganska tärande att flänga runt känner jag nu. Sen så drabbades Adrian av en mysig flunssa som gjorde att han och jag lämnade festligheterna redan efter halv åtta igår kväll. Snoret rinner och han spydde sen ner både täcken, mig, och sig själv. Vägrade sova längre än tio minuter i stöten, och då enbart i min famn. Så klockan 5.15 imorse såg jag sista gången på klockan och då grät han ännu. Är nu så totalt sönder som kvinna. Han är fortfarande snorig men har bara kräkts en gång till imorse, så tror inte det är spyttan i varje fall. Det tycks vara en ny tradition. För två år sedan spydde hela vår familj. Den julen var kul. Inte. Hoppas nu att han repar sig snabbt för det är nog så fruktansvärt ledsamt att se honom så ynklig. Manflu på spädbarnsstadiet, not fun.

Annars var traditionerna som de brukar. Middag hos Johan och Elin på kvällen före julafton. Alla kompisar på plats, fint att dom orkar pyssla. Blev lugn kväll eftersom vi hade ungen med oss. Överlag var julen väldigt lugn, drack totalt tre glas vin på tre kvällar. Trots det är jag tröttast av alla idag. Sen fortsatte vi med gröt hos oss på julaftonsmorgonen med Grekens mamma med familj, sen middag i Lövkulla på kvällen. Vi spelade På Spåret i brädspelsformat som kanske är det roligaste spelet sen TP. Alla tyckte det var skitbra. Tycker om den där brädspelstraditionen. Vet inte om ungarna tycker att det är så kul att vi vuxna spelar frågesport i två timmar men de underhöll sig själva med cirka en miljard julklappar. Win win. Sen igår så var vi hos Papa Grek och åt middag med den delen av släkten. Åkte som sagt tidigt hem eftersom Adrian var ganska sliten. Idag har vi sovit bort dagen och sen blev det spaghetti med svärfar på kvällen. Greken ska på jobb om ett par timmar. Imorgon fyller han år och då har vi bestämt att inte göra nåt alls, annat än att hänga hemma som trio. Vi är alla ganska slitna, barnet sjukt, och dessutom så ska vi på bröllop på söndag. Sen är det bara nyåret kvar och sen kan jag nästan räkna dagarna tills jag ska infinna mig i arbetslivet igen. Hoho, vart for den mammaledigheten?

Funderade seriöst igår på att stänga ner bloggen. Känns lite ovärt ibland, att hålla på och skriva här i all evighet. Har ju bloggat sen 2002 så börjar ju vara en del som plitats ner. Men ja, tror det beslutet får mogna lite. Tycker ju om att skriva och dessutom får man oftast så himla bra hjälp med det mesta man vill veta bara jag orkar fråga. Men ja, får se lite.

 

5 thoughts on “Första julen, första flunssan.

  1. Neeeej! Sluta inte skriva, snälla! Du är seriöst en bra skrivare med otrolig bra, svart humor/ ironi. Och det, min kära blogskrivare, är INTE lätt att förmedla i skrift utan att det hela uppfattas som översitteri. Krya på barnet, sov sött (du) och gratta karln. Välkomna till Stockholm, snart!

  2. Neeej, snälla, sluta inte blogga. 😞 älskar ditt sätt att skriva utan att rosaskimmer, gulligull… kombination av de verkliga livet, renovering, motion passar mig, inspirerar och motiverar. Livet med småbarn e inte alltid lätt, men ditt sätt att skriva om det ger en inblick i det som ger hopp, att ibland funkar inget som man tänkt men man får gråta en skvätt, bita ihop å fortsätta.
    Så hoppas du inte slutar blogga. I väntan på ditt nästa inlägg så hoppas jag att A börjar må bättre å du får sova. 😊

  3. Hej Nina! Här också en annan trogen läsare, som gillar ditt ärliga o klara sätt att skriva på.
    Och så har jag tänkt att du har massor värdefull ”historia” att läsa tillbaka på, en hel del små detaljer man lätt glömmer, men som efter några år är fint att få minnas åter.

    Håll lite skrivpaus när du känner för det å så fortsätter du sen igen 🙂 Ha det bra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s