Crackhouse.

HouseGjorde pepparkakshus häromdagen efter att ungen somnat. Gick mest på rutin. Har gjort ett hus varje år sen jag var typ tretton och trots att jag hade bestämt att skita i det i år så fick jag sen sån lust att jag trots allt fick det gjort. Blev lite halv-ok. Har alltid så himla stora krav på dessa kåkar. Ifjol byggde jag hela jävla Serendipity! Egna ritningar och hela grejen. Blev helt sjukt fint! Och där stod det på paradplats i Pityn tills varenda franska pastill hade petats bort av diverse fyllon på julhelgens småtimmar.

I år hade jag ingen stor vision. Jag hade tre timmar ensamtid en kväll och detta blev det. Ett litet perushus och sen tre runda kåkar som ser ut som om tomtar på LSD hade pyntat dom. Mitt största problem varje år: orkar inte pynta fint på slutet. Men gjorde runda hus iallafall, och det hade jag inte gjort förut så nåt nytt lärde jag mig. Dessutom lyckades jag faktiskt få ihop alla fyra hus utan att 1. Bränna mig 2. Få nervsammanbrott och 3. Söndra hela skiten i monteringsprocessen. Alla tre alternativ brukar vara normipäivä i Ninas husverkstad. Men ja, nu står dom här hemma och inte vet jag vad jag ska göra med dom nu sen heller. Kanske dom får flytta till Pityn igen, så kan nån tugga på dom sen lagom till nyår.

Annat göttigt som hänt är att jag bokat resa till Stockholm! Vad som skulle bli en lugn trip med Renja blev nu istället en märkligt kompott av en hel massa män som ska med av någon anledning. Alla medföljande hatar att shoppa så det blir säkert rysligt kul för dom med en hel dag på stan i Stockholm i värsta rusningen. Med Adrian dessutom. Nå, bara jag och den andra kvinnan får handla ostört så.

4 Kommentarer

 1. kuggekugge skriver:

  Jäklars, du har ju talang! Vilka fina kreationer du skapat i år och i fjol! 🙂

 2. Lotta skriver:

  Serendipityhuset var magnifict, jag gjorde första gången i år en julgubbens kälke och det var nog ej som att klippa och klistra med papper och sax må jag säga:/ svårare än jag trodde!h. f.d. skolfröken. ps. de där runda stugorna dina påminner mig om ”tornen” som stod vid Lystiland i tiderna…!

 3. ingelarudhberg skriver:

  Tänkte precis som ovan, att de likna husen från Lystiland 🙂
  Ja du oberoende vad du tycker så är dina hus jättefina. Vårt pepparkakshus skrattade maken åt och sa att det ser ut som dottern 2,5år gjort huset 😉

 4. Lotta skriver:

  Man kan dock alltid bli bättre ingelarudhberg 🙂 Men det sku gälla att öva lite fler gånger än bara ett tag i året för att se resultat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: