Lite stökigt.

IMG_4518 IMG_4513Här är just sådär råddigt. Seriös Fritzl-varning.

Här är det tyst för tillfället. Tyst, eftersom det är så kaotiskt i huvudet att jag inte kan få ner nåt på papper. Jag är totalt dränkt i arbete och enda sättet jag vet att slappna av i dylikt läge är att varva jobb med att måla väggar. Finns inget mera idiotiskt än att just måla, behöver inte tänka ett jota. Precis vad jag behöver. Det blev lite för mycket av en rivstart efter semestern så jag har varit tvungen att prioritera om lite i livet just nu. Tur så förstod Adrian även han vinken för han sov tre nätter i rad som en dröm. Rakt igenom, från åtta på kvällen till halv sju på morgonen. GULD. Men inatt fick han fnatt igen och vaknade vid två och sen marrade sig igenom natten men idag var det nog helt enkelt så att snubben hade magont. Han försökte bajsa säkert sju gånger under dagen, inte så underligt att man sen blir lite lagom sned till natten. Nå, all is good in da hood. Fick mina tre nätter med god sömn. Gör så himla mycket gott för psyket.

Hushållet är ett enda stort kaos och jag går in i etapp tre av mitt målningsprojekt. Taket ska målas en andra gång och sen ska jag göra nåt jag aldrig gjort förut, nämligen måla golv. Kan återkomma till den processen. Men det kan bli jävligt bra alltså. Vi (jag säger VI trots att inte en käft bryr sig vad som sker i det där rummet eftersom det är JAG som måste göra det ändå) har velat fram och tillbaka om vi ska lägga in ny laminat, eller vinylmatta, eller parkett. Igår föreslog min bror och min far att jag ska måla det. Så vi testmålade lite och det verkade snajdigt. Så nu kör vi. Ikväll när barnet slocknat och snubben dragit på jobb så tvättar vi skiten och så kör vi första lagret. Enda minuset med denna process är att det är FYRA veckors torktid innan det sitter som berget. Sååå, med tur bor vi där till julen.

Annat som hänt är att jag fått beskedet att den 3 mars börjar jag jobba igenom, har ansökt om dagvårdsplats åt ungen, och så har jag drömt mig bort till New York. Helt otroligt, just sa jag att jag inte ska flyga en meter till förrän ungen fyller tio, men nu sitter jag här och föreställer mig en semester som innebär att flyga över hela freaking-Atlanten. Voi voi….

Annat då? Jo, stort megagrattis till Maria Turtschaninoff (det namnet bör spellcheckas typ tusen gånger) som vann Junior Finlandia-priset idag för sin bok Maresi. Så jävla kova! Ännu mera kova? Hon bor i Lövkulla, Karis! Yes!

Verkar jag speedad? Din analys är korrekt.

5 Kommentarer

 1. Eva skriver:

  Vad sak det bli för färg på väggen?

 2. Mixi skriver:

  Hullu, vad ar det for farg du anvander till golvet?

  • NinaFotograf skriver:

   Det är en gammaldags färg för trägolv, Permo heter den. Kommer i många olika nyanser men jag kör på vitt. Blir lite sådär halvblankt, oljebaserad färg. Som sagt är torktiden ofantligt lång men sen lär den sitta som beregt. Fick se lite projekt som Contrak målat med den och det är ju nog sjukt fint. Får se om nerverna håller bara. Måla golv är liksom ganska tarkka business. Återkommer med rapport.

   • Mixi skriver:

    Cool, kan man mala det pa laminat golv eller maste det vara akta tra? Blev lite intresserad att gora det i vart gastrum nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: