Saker ni inte behöver.

Stopp

Såhär sju månader in i moderskapet så kan jag kallt konstatera att det minsann inte finns någon marknad lika lukrativ som den som riktar sig till nyblivna föräldrar (ja, det ska väl vara den som riktar sig till nyblivna föräldrar som vill gå ner i vikt då). Sällan utsätts man för så mycket ångest och marknadsföring om vad som MÅSTE inhandlas före ungen är här, för att inte tala om allt som måste inhandlas när ungen väl är här. För annars går det dåligt och du är världens sämsta mamma, serru… Nämen seriöst, själv var jag ytterst villrådig innan ungen kom. Lika villrådig fortfarande men nu kan jag åtminstone konstatera vad jag absolut INTE behövde köpa. Så tänkte dela med mig av min oändliga vishet så att ni andra slipper göra samma onödiga köp.

Babyskor
Ok, så det finns ju kanske inget sötare än en bebeto i ett par UGGs i storlek 1, men seriöst, har ni försökt klä på en bebis ett par UGGs i storlek 1? Alltså om ungen inte kan gå, så kan man helt enkelt skita i allt som heter skor. Adrian har säkert tio par skor som han haft på sig i totalt 5 minuter sammanlagt. Vi fotar honom i dom, sen ser vi inte röken av dom mera. Han har fötter som en bunden kinesisk flicka, dom har ungefär lika form som en knytnäve, och försöker man få på honom en sko så kan jag räkna med att ungefär tårna går in och sen är det stopp. Och får man dom mot all förmodan på så kan jag räkna med att hitta dom på golvet ungefär elva sekunder senare. Han närmar sig åtta månader och ser ingen förhoppning om att han kommer att dalla omkring i seglarskor inom närmaste framtid och kan således lägga ner alla skoinköp… hur söta dom där Conversen än är. Strumpor is da shit.

Flaskvärmare
Vi fick låna en flaskvärmare när vi åkte på roadtrip i somras och kan kallt konstatera att vi använt den exakt EN gång. Totalt. Mycket smidigare med en hederlig vattenkokare. Totalt slöseri med cash en såndär mojäng. Vattenkokare finns dessutom på de flesta hotell så att resa med en såndär extra grunka i väskan känns totalt bortkastat.

Leksaker
Det känns jättevettigt att slänga ut en femtiolapp på valfri pryl från Brio när ungen helst av allt leker med en slickepott som kostar tjugo cent. Mindre risk dessutom att mina trumhinnor spricker tusen gånger per dygn när han slänger skiten i golvet från sin matstol. Han fattar inte skillnaden mellan en grytlapp och ett pussel så det där med att investera i världens dyraste sheit som dessutom för oljud, det kan man lägga ner innan man ens börjar.

Bikini
Jag kan inte för mitt liv förstå vem i hela helvete som tycker att det är en smart idé att börja införa bikinis för spädbarn? Känns underligt och absurt att man gör en grej av att täcka in boobsen på en bebis. Uj. (Klargör lite här, vi äger ingen sådan, kommer aldrig att äga en sådan, men den får komma med ändå).

Mjukisdjur
Ni kan helt skita i att köpa ett enda gosedjur åt ert barn. Tro mig, av nån anledning så förökar dom sig i ert hushåll ändå.

Bumbo
Så, Bumbon var en riktigt najs pryl för oss. I en kvart. Sen blev Adrian så tjock att låren inte fick plats i stolen längre. Så om ni ska köpa en Bumbo, kör på en begagnad variant. Dom blir ju dessutom inte snuskiga eftersom hela prylen är gummi och kan sköljas av helt och hållet. Men så lär ju sig barn sitta ändå, med eller utan den. Onödig således.

Bebiskläder i storlek 50
Dom är ju fruktansvärt söta att när man väntar den där lilla förstfödda saken så går man ju bananas och köper både Burberryjackor och slimjeans i storlek 50, bara för att inse att när ungen är här så växer hen ur den där totalt översöta jackan på en vecka, och det är den veckan som ni ändå inte rör er utomhus för du tror att din livmoder ska ramla ut och din bebis har kolik och allting är bara asigt. Vi köpte en uppsättning med fem bodys från typ H&M som barnet levde i under sina första veckor. Sen hade han växt ur dom. Ni kommer långt på det. Sen behöver ni inte sitta där och våndas över när man ska ha tid att klä på barnet den där smokingen i babyformat som verkade som en lysande idé där ett par månader innan bajsmaskinen anlände.

Vilka är era tips på mest onödiga bebisprylar?

Det vettigaste jag kan tipsa om att skaffa på förhand är en fungerande tvättmaskin, hörselskydd åt dig själv, samt en lista på folk du kan ringa åt som kan avlasta dig när du bryter ihop (som brukar komma där ungefär dag tre). Och ja, en vettig kamera! Och napphållare. Nobelpriset till den som uppfunnit dom. Orka krypa under soffan efter nappen tusen gånger i timmen.

11 Kommentarer

 1. Patricia skriver:

  Haha, riktigt bra inlägg och jag håller med dig om allt utom Bumbon! Den har varit toppen till mina två flickor och är det fortfarande till min 6 månaders. Först för att redan vid barnens 4 månaders gräns kunna börja parkera dem på köksön när man ska laga en mjölkflaska, istället för att ha dem hängande på armen och sen svära över att inte få flaskan fylld utan att spilla… Sen bara för att utveckla sittbalansen, för att sen inte tala om ifall man går på babysim med sin bebis. Själv måste man ju också både klä sig och duscha, perfekt att då ha me Bumbon och sätta sin bebis i den. För ingen vill ju lägga sin bebis på ett kallt simhallsgolv med svampsporer av gamla gubbar! Samma sak vad gäller bafandet hemma, eftersom bumbon e vattentålig kan man parkera den i duschen när man ska skölja av sin bebis efter badet… Så här får bumbon fem stjärnor av fem möjliga! Sen håller jag med om det där om låren… Vår första flicka var den också lite trång för men det gick 🙂

 2. camilla skriver:

  Flaskvärmare var vår bästa vän det första halvåret. Vår tös är flaskmatad och vårt sovrum är i andra ändan av huset från köket så på natten hjälpte den massor då hon ännu drack varm mjölk. Och vi använde oss av strl 50 kläder i nästan 2 månader, men joo jag förstår att man ofta vill köpa små och söta, men ack så opraktiska kläder när man väntar 😀

 3. miaef skriver:

  Flaskvärmare skriver jag INTE under. Den räddar oss från mikrovågorna i babymaten. Jag har med den överallt tillsammans med hemlagad mat i burk. Fyller på med varmvatten och låter stå i ca 10 minuter medan vi gör oss redo för mat med dottern. Sen har hon varm mat oberoende om vi är på tåget, på restaurangen, i skolan eller någon annanstand (med uppkoppling till el). Utan den skulle vi vara beroende av mikron. Nej den ger jag inte ifrån mig men allt annat och mycket mer är HELT onödigt.

  • NinaFotograf skriver:

   Använder vår vattenkokare på samma sätt. Dumpar ner burkarna i den efter att jag kokat upp vattnet, samma funktion. Men bra att ni haft nytta av flaskvärmaren, måste ju finnas en marknad för den, annars hade den ju dött ut. Tror vi varit hemma för mycket dessutom, ytterst sällan vi äter på stan.

 4. sandra wikman skriver:

  Jag köpte, som tur är en begagnad sleepyhead. Där har flickan inte legat mer än 5 minuter då hon tycker att famnen är bäst..
  Skall sälja den vidare till någon som inte har en famnbebis som jag😊.

 5. Håller med om mycket, men inte kläder i storlek 50 för vi ha haft små flickor och använt den storlek i minst en månad. Däremot tycker jag att klänningar till barn som inte kan gå är så onödigt för att inte prata om opraktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: