Slut på en era.

IMG_4468Om några ynka månader ska den här bajsmaskinen börja dagis. Inte jag, Adrian alltså. Otroligt, men sant. Hur gärna jag än hade stannat hemma och lekt Real Housewives of Karis (med allt lyx det medför… hahaha!) så är jag tyvärr tvungen att återgå till min Dolly Parton working nine to five-tillvaro. Ja, om jag inte råkar vinna stort på en LuontoArpa eller så innan dess. Men eftersom jag inte ens vinner när jag spelar sten-sax-påse så kanske jag nog bara ska ställa in mig på att efter årsskiftet så är JAG den som drar in kosing på regelbunden basis i hushållet. Och sån kosing som inte är stämplad FPA. Vackert så, känner ju att jag kanske behöver den mentala stimulansen igen. Just nu består min dagliga dialog utav min egen röst som både ställer och besvarar frågor. Med små skrik inflikade här och var av barnet som inte så sådär jättespråkligt begåvat.

Är verkligen inte emot dagis alls, själv älskade jag mitt lekis och huserade där i väldigt många år. Tanken är väl att han ska hänga där ett par gånger i veckan och sen få vi försöka livspussla ihop resten av veckan på nåt smidigt sätt (och ni vet hur mycket jag älskar pusslandet). Det är mera det faktum att vi lite får nöja oss med vilken plats han än får. Tyvärr får man inte bara säga att här ska han vara, tack! Och jag vill så himla gärna att han ska få plats här på Solbacka, som ligger ungefär 200 meter från vår egen dörr. Vore så himla smidigt. Jag menar, bara han lär sig gå så kan han ju traska iväg själv (I kid, I kid!). Nämen, på riktigt så skulle det vara himla trevligt om han hamnade där. Där finns dessutom ett par kusiner sen förut, samt grannarna. Och så är det ju så jättejättenära oss. Bara logistiken förenklas ju multum om man slapp köra runt halva Raseborg två gånger per dag.

Adrian är ju väldans liten ännu och jag hade mer än gärna stannat hemma med honom åtminstone halva nästa år men den ekonomiska realiteten är ju den att så funkar det tyvärr inte. Så, vi får finna oss i att jag jobbar heltid, Greken driver firma, och Adrian får charma in sig på valfri instans ett par gånger i veckan.

När har era ungar börjat i dagvård?

10 Kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Mina har inte börjat som små, små för jag har tyckt att de har det bättre hemma och har sen gjort allt för att få det att funka så. (Och med det menar jag på inget vis att alla måste göra det). Men jag sku bara skriva att det säkert är bra att han börjar på våren som en så liten en. Det är säkert sällan som så pyttesmå börjar nånstans och alla tycker ju om babyn så han får massor uppmärksamhet och sen är det inte så många andra som börjar samtidigt så personalen hinner säkert bättre med honom. På hösten när det börjar massor med barn så är han ren helt inne i systemet!

 2. Mamma skriver:

  Själv hade du den turen att du fick vara med fammu Britta i ca 2 månader och när du fyllde 1 år fick du börja i Sandbo där du trivdes bra. Och vår familj trivdes överlag bra med Sandbo, vi hade barn där i 18 år!

 3. svägerskan skriver:

  Theo börja vid 1 år och 3 månader,och Troy var 1 år.

 4. iina skriver:

  Sålänge du har ansökan inne i god tid så har ni säkert alla chanser att få plats på solbacka daghem, som är ett bra daghem. Men kan ju vara bra att ha andra önskemål ifall det inte finns platser där. Om inte annat så familjedagvården i karis kan ju ha platser också….

 5. malin skriver:

  Julian började vid ett är. här i danmark börjar nästan alla barn då i dagmamma eller ”vuggestue”. Har aldrig hört om någon som tar vårdledigt, inte vanligt här.

 6. Vero skriver:

  Dottern kommer att vara i januari 14 månader då hon börjar hos dagmamma. Varit därmed vårdledig i 4 månader.

 7. HannaH skriver:

  Knut har ju inte börjat dagis än men tanken är att jag går på jobb i januari och pappan är hemma till augusti då det är dags för inskolning på förskolan (som det heter här). Han är ju född i mars så han är alltså nästan 1,5 år.

 8. Maria skriver:

  E började hos dagmamma fyra dagar i veckan fyra timmar om dagen när han var 14 månader.

 9. Jacki skriver:

  Casper började ju på dagis i septmeber i år och han var då ca 1 år 5 månader. Det är nog skönt att ha dagiset 200m från hemmet. Jag tror att den minsta gruppen (alltså blåbären) är full för tillfället men man vet ju aldrig hur det ändrar. Nästa höst far säkert några av dom större barnen vidare till följande grupp så om du inte nu får plats nu lönar det sig att söka på nytt sen till hösten. Casper är för tillfället minst och han får nog mycke uppmärksamhet, dom andra barnen kallar honom för bebis.

  • NinaFotograf skriver:

   Hoppas, hoppas, hoppas Adrian får plats där. Skulle ju gärna se att han hålls på ett dagis hela sin dagiskarriär och som sagt, oslagbart när det är så nära. Plus, grannarna är där och det är väl bra om han blir bekant med ungarna i grannskapet. Säger ju inte att han bjuder på kaffe när han är hela elva månader men alltså så där inför framtiden:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: