Fräsch som en schamporeklam.

Vila

Nämen, har ni sett en så utvilad kvinna? Jag menar, osar inte den här bilden rena sinnesbilden av någon som precis semestrat i tre veckor i ett paradis? Inte? Frågor jag ställt mig själv inatt:

1. Hatar Adrian mig?
2. Kan sömnbrist göra en sjuk i huvudet?
3. Varför har vi ingen tröstglass a’la tre liter Ben&Jerry’s som jag kan sockerdränka min misär i?
4. Hur kan mannen som ligger tre centimeter ifrån gallskrikande bebis vara så totalt nonchalant och vägra stiga upp och sova sig igenom ljudet som är lika behagligt som att få en skruvmejsel inkörd i örat sjuttio gånger?
5. Anses man lite störd om man går ut med bebis i vagn klockan 4.30 på morgonen? (bestämde att så antagligen är fallet och vi stannade hemma.)
6. När blir barn såna där morgontrötta saker som man ser på teve som man måste tvinga upp på morgonen, istället för såna här galna nattmonster som tar kål på min mojo?

Nu tar jag mommy-time och sticker till Ekenäs och klipper håret av mig, förlänger fransarna, och så en simtur däremellan. Och sen kanske jag återfår nånslags balans tills vi kör igång med det här infernot inatt igen.

 

 

11 Kommentarer

 1. Sandra skriver:

  Dagens ungdom är så respektlösa 😁 jag skulle behöva käkmassage deluxe efter den här morgonen…

 2. Mimmis Inn skriver:

  Int kan han ha ont i öronen? Vår son höll på som en mistlur i en veckas tid innan vi kom oss till läkaren. Ont och rött i öronen = penicillinkur på det och sömn för mommy. Annars samma sak hos oss med makens sovande. Han noterar varken bebisgråt, brand- eller flygalarm när han sover…

  • NinaFotograf skriver:

   Nej, han har nog bara jetlag. Sover hela kvällen, vaken hela natten. Han skriker för att han har tråkigt, blir tyst så fort som man umgås med honom. Stabiliseras väl inom nån vecka.

 3. renja skriver:

  Ska vi ta hotellövernattning när vi far till Hesa? Jag lovar att inte skrika på natten 😉 En natts sömn i varje fall…

 4. ingelarudhberg skriver:

  🙂 Jag måste bara skratta när jag läste dina frågor du ställt dig i natt, inte för att situationen är rolig, snarare att du skriver roligt och att man själv ställt sig samma frågor hundratals gånger?
  Min kollega som jag läste upp din text till svara på fråga nr 6, vid 13-års åldern, så vi får bara ”hang in there” :S

 5. Vero skriver:

  Jepp ställt även dessa frågor alltöfr många ggr känns det som.

 6. Jenny Wiik skriver:

  Argh. Den enda trösten man kan ge är: det förändras. Men det är piss när man är mitt i det (vår femmånaders har inte sovit så bra förra veckan efter vaccinering). Gällande punkt sex: mitt andra barn (som nu är 6 år) är en nattuggla och har varit svår att väcka på morgonen ända sedan hon var 1 år, så det finns den sorten också. Det är inte helt enkelt när man ska släpa iväg en sån till dagis…

 7. Grannen skriver:

  För ca ett år sedan var jag ut och gå med vagnen mitt i natten för att ingenting annat hjälpte. Har också farit och åka bil, har samma inverkan som vagnpromenad…

 8. Kajsa skriver:

  1. Nej.
  2. Ja. Verkligen. Jag har upplevt två sömnbristkrascher: yrselattack, typ svimning, illamående, minnesluckor, känsla av ”bortdomning”. Fick dessutom migränanfall och ihållande örontjutbi den senaste kraschen. Långvarig sömnbrist är verkligen inte att leka med. Tortyr. På riktigt.
  3. Gör kladdkaka. Se det som medicin.
  4. De kan läras upp! När de får det uttalade ansvaret för barnet på natten vaknar de plötsligt… Efter min första sömnbristkrasch för fyra år sedan tog maken huvudansvaret för bebisen. Jag sov i ett annat rum och han kom bara in med henne till mig för amningar. Nu vaknar han fortfarande lättare av henne, trots att jag är superlättväckt.
  5. Man får gå ut när som helst. Vi har haft vakna barn från femtiden nästan varje morgon i snart sju år.
  6. Ingen aning, men är sjukt nyfiken!

  • NinaFotograf skriver:

   På en vecka har Adrian nu sovit FYRA 11 timmars nätter. Vet inte om det gick så för att vi var för trötta att gå dit varje gång han pep till, eller för att han helt enkelt sovit bättre. Jag ifrågasätter inget, är bara ofantligt glad att det var en lugn vecka på så sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: