Machans Beach.

MachansBlog1

Idag var den sista dagen av vår två veckors semester i Cairns. Känns lite vemodigt. Som om att det var över på fem minuter. Vi har bott så sjukt flott att vi nästintill vant oss vid ett liv där man lever på stranden och tar saker lite som dom kommer. Hakuna Matata. Ett liv där långbyxor inte existerar och konceptet strumpor är totalt obekant. Där havsvattnet just nu är över trettio och bebisen inte ens förstår att dresscoden kan vara nåt annat än enbart blöja. Men men, allting måste ju få sitt slut nångång.

MachansBlog

Älskar Machans Beach där Parkinson och Gordon valt att bygga bo. Hela byn är ett enda hippieområde där hundar går fria på gatorna och vi har börjat och avslutat dagen i poolen som ligger fem meter från vårt sovrum. Husen här har absolut noll enhetlig arkitektur vilket gör att hela området känns otroligt levande och lite halvstolligt. Nytt blandat med gammalt, totalt förfall står sida vid sida med miljonprojekt.

Idag när vi gick runt på stranden så kunde jag bara konstatera att kontrasterna i vår tillvaro är helt galet stor. För oss väntar vinterkläder och grotesk sibirisk kyla de kommande månaderna, här går dom nu in i sommarhetta och totalt sinnessjuk luftfuktighet. Har svårt att föreställa mig ett liv där man lever såhär nära inpå paradisstränder året runt. Hemma upplever jag sommaren som sjukt stressig eftersom man måste klämma in så sanslöst mycket NJUT på en så kort tidsperiod, medan de här lever med detta hela tiden. Blir man trött på paradiset? Knappast. Men det stora minuset är ju ändå att det är så rysligt långt borta. Tyvärr.

RainBlog

Idag åkte vi på vår sista dagstripp innan avfärd mot Sydney imorgon bitti. Det blev en kort hajk ner i en för tillfället torrlagd flod mitt ute i regnskogen. Där doppade vi omkring en liten stund tills Adrian slocknade på en sten (obs! PÅ en sten, inte som en sten. Helt sjukt sliten bebis), och Mavve fick en blodigel på låret. Då tyckte vi att vi kanske äventyrat tillräckligt för idag så vi lade Bear Grylls-ambitionerna på hyllan och åkte till stan och åt hamburgare.

Rain

Nu väntar en avslutningsmiddag. Jag ska laga kladdkaka, Parkinson gör ribbs och coleslaw, och sen försöker vi bara insupa allt fin vi upplevt i två veckor. Känns ledsamt att sticka iväg eftersom det liksom inte är så att vi ses inom någon snar framtid direkt, med god tur om ETT ÅR!

Men om ni någonsin funderar på en semester hitåt… sluta fundera, bara gör’t!

5 Kommentarer

 1. kairi skriver:

  Aaaaah jag har aaalltid velat resa till Australien… Helst med min sambo men han vill int flyga så länge! Måste väl börja tjata dygnet runt…

 2. Maj-Len skriver:

  Älskar också Machans Beach:)

 3. Malin skriver:

  Tro mig, man blir nog trött på hettan och sanden mellan tårna. Jag bodde på en paradisö i Malaysia i 9 månader och man blir ”van” vid allt det härliga rätt snabbt och längtar någon annanstans. Nu längtar jag dit igen, mänskan är aldrig nöjd.

 4. Mixi skriver:

  Super fina bilder! Vi e sa sjukt glada att ni kom och att ni hade det toppen, huset kandes valdigt tomt och tyst igar 😦 Skypar pa helgen! KRAM

 5. mamma skriver:

  Kiva att få hem er igen! Känns som ni varit borta i evigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: