Palm Cove.

Blog1

En av de bästa sakerna med semester är ju faktiskt maten. Adjö, korvsås med mos! Goddag, chilimarinerad bläckfisk! Alltså den mängden mat vi laddat in under de senaste veckorna kunde säkert göda en mindre by i cirka ett halvår. Riktigt, riktigt, prima föda. Ett par gånger har vi gjort misstaget och ätit sådär lagom värdelös semesterföda a’la stela franskisar med torr burgare men de flesta dagar har vi gjort riktigt sjukt bra matval.

Detta var vår lunch igår. Vi åkte till Palm Cove, satte oss på NuNu vid stranden, och så började frossandet. Man vet att det blir en hederlig lunch när man börjar med en förrätt, fortsätter med vin, och så toppar det hela med den mest lysande huvudrätt man kan drömma ihop just där och då (anka för mig. Störtbra skit.)

Tycker lite synd om människor som bara ser mat som bränsle. Ingen glädje i det hela alls. Jag njuter som en idiot nu av precis allting för om några dagar är vi ju hemma igen och då fortsätter en lite annan livsstil som inte handlar så mycket om mat serverat på fikonlöv, utan snarare om saker man får ur konservburkar. Tråk, men samtidigt så mår nog min kropp ganska bra av rutiner när det kommer till mat så det ska bli riktigt skönt att få en rutinerad mat- och träningsregim igen. Men kommer att sakna möjligheten till att äta lunch vid palmer och en vit sandstrand. Och färska skaldjur när man vill!

Det har nu börjat gå mot sommar på riktigt här. Ungefär 35 grader på dagen, 27 grader just nu och klockan är tio på kvällen. Adrian gillar inte så mycket. Han är ganska marrig av sig och han svettas som valfri tjock gubbe. Lyckligast är han i poolen, där är livet topnotch. Men vi kan ju inte bo i valfritt vattendrag dygnet runt. Därtill så har han börjat skrika nåt fruktansvärt. Alltså inte gråta, utan han testar mera hur satans högt han kan skrika. Detta sker överallt. Utomhus, i affärer, i bilen, bland med folk, när vi är på tumis. Får lite lätttinnitus för mindre. Överlag så känns han helt plötsligt som en strulig tonåring, otroligt humörsvängig och allmänt oberäknelig. Får hoppas att det är någon kortvarig fas, blir lite tung hemresa annars.

Idag firas det Halloween hos Kat och Carl. Jag var där en stund men kom hem för en dryg timme sedan. Jag och Adrian umgås på tumis medan resten av posset halsar salmare med diverse clowner, zombies, och Ace Ventura. Jag klädde ut mig till havet. Jag sydde fast en krokodil på en grön peruk, limmade fast en haj på min blåa skjorta och såg allmänt värdelös ut. Var inte så ivrig på maskerad idag eftersom jag visste att det skulle bli en rätt så kortvarig tillställning för mig och bebeton. Adrian var en fantastisk dykare men måste ta bättre bilder imorn, idag var han som sagt inte helt i form.

Får se hur mitt sällskap mår när de kommer hem inatt. Väntar mig inget mindre är rotig fiilis. Värmebölja och sprit? Jättedålig kombo.

 

3 Kommentarer

  1. Jennie skriver:

    Nudlar och sandstrand. Buhuu! Fint i alla fall att få njuta lite av dina bilder en sån här söndag i november då det inte blir ljust på hela dagen i Finland.

  2. Kajsa skriver:

    Adrians utklädnad! Underbar! En fundering: håller han på att få tänder? Linnea har skrikit i falsett en vecka före varje tandsprickning (fyra hittills). Alltså inte gråtit utan just ylat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: