Två veckor in.

Blog1 Blog2 Blog3

Tröttman har lamslagit hela hushållet här i Machans Beach idag. Alla vilade på dagen, barnet drog en tupplur på närmare tre timmar. Han är väl lite semestersliten nu efter två veckor på resa. Han flyger och far och simmar och äter och sover i ett enda virrvarr. Inga fasta rutiner alls, han har blivit en halvårgammal hippie. Och han verkar älska livet. Han har blivit ett partrytrick. Ropar man ”simma, simma, simma!” så sprattlar alla armar och ben som på en fisk på land. Han är seriöst helt besatt av vatten. Nästa sommar på stugan kommer att bli kaos med den här takten. Därtill så har han hittat en ny bästis i hunden Chili, som ser till att han hålls ren från matrester eftersom han fungerar som en livslevande Wettex kring Adrian.

Igår var snubbarna ute och cashade in Mavves trettioårspresent från mig, det vill säga, de försökte sig på att fånga storfisk utanför revet. Och hur gick det då? Inte ens lite nära storfiske. Dom fick inte ens napp under sin tio timmars resa men åtminstone så var det spännande. Och dagen var ju sjukt fin och de fick se både delfiner och sköldpaddor. Men inte ens en sketen makrill nappade.

Vi andra stannade hemma och letade efter Halloween-dräkter utan resultat, och sen har vi hängt på diverse stränder, i regnskogen, och idag plumsade vi runt i en liten å. Har bränt ryggen helt sjukt mycket trots smörjor och går nu med skjorta på. Är så satans albino att det inte är ens normalt hur känslig jag är för sol. Ett år i skuggan är tydligen inte ideal prep för en månad under planetens starkaste solstrålar.

Imorgon ska vi åka linbana upp genom regnskogen, och tåg ner. Kan inte förstå att vi varit borta i två veckor. Tiden går helt galet fort, även de dagar som vi faktiskt inte gör annat än ligger på rygg och läser böcker.

Hur har ni det där hemma? Snö i Karis redan? Kom just på att vi inte ens har vinterdäcken på och den stackars Adoptivsonen rattar runt med Masse. Nå, kanske det ordnar sig.

3 Kommentarer

  1. Mamma skriver:

    Ingen vinter här ännu. Det är faktiskt så varmt för årstiden som det inte varit på 50 år sa dom i nyheterna igår. Och idag har det blåst värre, storm kan man lugnt säga. Fortsätt att njuta av ljuset och värmen, det är nog det man börjar sakna nu. Bra att Adrian trivs. Fast han sku nog kunna komma hem så småningom. Här pågår förresten renovering för fullt nu.

  2. Maj-Len skriver:

    Oj Nina, vad jag får skratta varje gång jag läser din blogg. Och tack för alla fina bilder. Bara njut:)

  3. Sandra skriver:

    Alltså vilket äventyr ni är ut på!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: