Det Stora Barriärrevet.

Blog1

Hann aldrig blogga nåt igår, ofattbart men sant. Vi lämnade hushållet efter sju på morgonen och landade här just efter åtta på kvällen igen. Barnet var hungrigt. Jag var hungrigt. Alla var slitna. Och när ungen utfodrats och slocknat och jag själv fått i mig lite mat så tittade vi på Superbad och efter det så hade jag ingen lust att ens titta på en dator. Det var godnatt.

Dagen var så stenhårt bra att det finns liksom inte. En såndär drömsemesterdag som man ser på film, typ. Vi hade lyxen att få åka ut med Ocean Freedom och hänga i turkosblått hav med sköldpaddor och koraller och hajar. Gordon hade tagit extrajobb som kapten på skutan för dagen så det var liksom vårt posse plus sextio andra turister som åkte ut till havet igår.

Otrolig färg på vattnet här alltså. Det är seriöst sådär galet blått som det ser ut på bilderna.

Blog2

Allt gick så himla fint hela dagen, vi doppade tillochmed Adrian den sista kvarten innan båten körde tillbaka. Och där låg han och skumpade och skrattade. Men förstås så måste ju nåt gå åt helvete i nåt skede. Och såklart, på den sista snorklingssträckan så gick det vattentäta fodralet till våra GoPro sönder och den fick kortslutning på en sekund. Mavve blev lite halvarg där en stund. Men tur i oturen så tog jag ut minneskortet direkt och när jag kom hem så lyckades jag få fram bilderna iallafall så tur så fick vi en halvtimmes filmmaterial och ett tjugotal bilder från under vattenytan. Skönt. Skit i kameran liksom, det är ju bilderna som är huvudsaken. Och allting klarade sig, jeee! Slutet gott, allting gott.

Idag har vi varit på en strand med gnällspiken Adrian som varit sur som en citron hela dagen. Han är så ofantligt rastlös att det var ett mindre träningspass att hålla honom på handduken på stranden. Han rullar runt som nån förbannad saimenvikare, blir riktigt matt. Nu slocknade han för stunden och med god tur sover han igenom middagen och vakar lite senare ikväll så att det inte blir uppstigning som imorse, klockan fem alltså.

Nu, middag. T-BONE!

Blog3

3 Kommentarer

  1. mamma skriver:

    Ser superfint och skönt ut! Njut, här är tråkigt väder, blåsigt, regnigt men dock varmt för årstiden, + 12 idag.

  2. Maj-Len skriver:

    Helt underbara bilder, älskar foto där Ela håller Adrian framför sig, och då han är i vattnet med Mavve. Hoppas ni såg sköldpaddor ( inte hajar). Inga bilder på ”fotografen”?

  3. Sandra skriver:

    Underbart!! Där kunde man gott snorkla runt en stund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: