Mossman Gorge: en regnskogsvandring.

Blog1 Blog2Idag har det gått en vecka sen vi flög iväg. Känns märkligt. Som om vi varit på resande fot i en evighet, men samtidigt så har den här veckan gått så fort att det känns som om vi blinkade och så var en tredjedel av äventyret gjort. Nå, en vecka klarade jag av att bara slappa men imorse var jag tvungen att röra på mig lite aktivt så jag stack faktiskt iväg och joggade innan frukost imorse. Blev lite kort, en dryg halvtimme, för jag hade ingen aning om vart jag skulle springa ens. Tog mig ner till stranden iallafall och gjorde lite muskelövningar men alltså jag måste ha fått alzheimers på en vecka för jag kom ju inte ens lite ihåg hur våra Crossnature-pass varit uppbyggda de senaste månaderna. Så det blev lite armhävningar och annat tjafs och sen joggade jag hemåt igen. Men vackert så, och otroligt skönt att få röra på sig aktivt igen. Vi har ju gått många, många, kilometer per dag men vi har också druckit litervis med öl så det jag känner mig liksom lite som svullo. Men ja, det är ju semester, men behöver ju inte vara totalt förfall ändå.

Vi åkte på en otroligt mysig utflykt till regnskogen efter en svinbra frulle (vår värdinna är lite för bra, det är som att bo på Four Seasons. Hur fan ska jag återanpassa mig till gröt efter detta?). Hela vår lilla familj var dock otroligt trött idag så vi låg alla tre och sov i baksätet halva vägen dit, och hela vägen hem. Men Mossman Gorge är ett helt fantastiskt fint naturskyddsområde och det var fantastiskt skönt att promenad omkring i en tyst och lummig skog. Adrian hade fiilis. Avslutades med simtur i det svinkalla vattnet som rinner ner från bergen. Jag badade dock inte, kom ju inte hit för att leka vinterbadare.

Och efter avklarad hajk upp i bergen (en kort gångväg, inget inferno här inte) så åkte vi vidare mot Port Douglas och åt lunch. Det är helt stört hur fort dagen går när man bara tar det piano och innan vi ens hade fattat nåt så var klockan fem och vi var hemma igen. Det kom lite folk på besök, vi åt thaimat från krogen på hörnet och barnet hade för första gången lite kämpigt att tagga ner så vi nattade nästan en timme ikväll. Kändes som om vi var hemma igen. Får se hur han sover inatt. Tror han är lite uppspeedad av sin nya tillvaro i Känguruland. Simma i pool varje dag, tusen nya intryck, och en värme som han aldrig upplevt innan. Inte så konstigt att humöret är lite kämpigt på kvällskvisten när hela dagen är ett konstant rörelsemönster och tupplurer varvat med bilturer. Hoppas bara att han fortsätter sova gott om nätterna. Jag har blivit obehagligt van med att vakna utvilad och inte till tonerna av illvrål.

2 Kommentarer

  1. Maj-Len skriver:

    Älskade den lummiga regnskogen:) Bara njut av värmen och semestern:)

  2. mamma skriver:

    Tänk att Adrian varit i regnskogen! Det är inte alla som är 6 månader gamla och kommer från Finland som varit med om det. Njut av resten av resan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: