Cairns: äntligen framme.

Blog1

Ja. Exakt såhär är livet just nu. Vilken jävla flax att den gode Parkinson bestämt sig för att ditcha Karis och valt som Cairns i nordöstra Australien som lämplig tillflyktsort. Hon skulle ju bara iväg och backpacka lite för åtta år sedan, och sen träffade hon den här sjöbjörnen och här blev hon. En jäkla misär att det är så långt borta men alltså vilken jävla resa ändå att åka hit.

Vi bor vid Machans Beach, en förort till Cairns, långt så hiliviti från vår lilla håla där i ett minsugradigt Finland. Ett dykmecka med milslånga sandstränder, Jurassic Park-regnskogar, och geckoödlor som springer längs med husväggarna. Behaglig värme just nu, ingen lider än så länge. 29 grader idag, och jag njuter. Alla njuter.

Just nu är allting lite öppet om vad som händer de kommande dagarna. Men imorgon ska vi åka till regnskogen och vandra lite, och på fredag ska Greken eventuellt åka iväg på lite storhavsfiske, beroende på väder och vind. Sen blir det väl lite scuba, Halloween-fest, linbana, skaldjur, klappa en känguru eller två, äta krokodil, och sen ska jag väl försöka mig på att inte se ut som den vitaste kvinnan på planeten när jag kommer hem. Tror inte jag varit i solen sedan senaste sommar så det är liksom på gränsen till genomskinlig hudton just nu.

Ingen jetlag ännu, men ska erkännas att jag är rejält sliten efter diverse flygresor samt sanslöst sent nattsnack igår med tillhörande vin. Men ska försöka hålla ut nån timme till så att jag inte rubbar rytmen nu. Adrian sov hela natten igen och det kändes helt sjukt att jag var uppe två timmar före honom imorse. Greken likaså. Första gången i vårt familjeliv som de vuxna varit på alerten före avkomman. Underlig känsla.

Återkommer med rapport från regnskogen.

4 Kommentarer

 1. FruZ skriver:

  Have fun!! Kan int fatta att det är 8 år sen….ujujuju vad tiden går fort! Kramis*

 2. Maria skriver:

  Underbar resa och underbara bilder. Avundsjukan är stor, men är så glad för er skull att allt hittills gått så smidigt.
  Kramen

 3. Niclas Erlin skriver:

  Nå jo, lite kontrast till mörkret här uppe i Norden just nu. Ha det bra, hälsar Niclas.

 4. Maj-Len skriver:

  Du är nog en super bra fotograf som fångat den vackra naturen, kan känna sanden mellan tårna, och vinden i håret:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: