Winnerbäck.

WinningJamen där ser ni! Jag och den gode Lasse Winnerbäck i lördags. Det hela var lite absurt för när jag och Laska kom till Helsingfors och parkerade utanför Savoy, så tog det kanske 45 sekunder så sa jag ”nämen, där står han ju!” Och Laska som eventuellt är världshistoriens mest socialt begåvade man hojtade ju ett glatt hej och jag stod mest och var förbryllad. Efter cirka sju sekunders kallprat så var den kändare av de två Lars tyvärr tvungen att gå in och förbereda sig men jag tänkte att chansen kommer ju aldrig igen så jag bad om att få ta en bild. Laska tog ungefär hundra bilder med min iPhone märkte jag när jag gick igenom rullen och vackert så, han fick ju till en riktigt fin en. Den gode Winnerbäck är ju rejält blyg så det kändes nästan lite som att jag antastade honom under de sekunder vi stod där på gatan och kramades men han höll god min trots att han verkligen inte är typen som framhäver sig själv. Alls.

Konserten var jättefin och jag måste verkligen ge eloge åt hans band. Jenny som spelade cirka alla instrument på planeten var både jag och Carina så grovt imponerade av att ibland så tittade vi inte ens på huvudnumret, utan vi var fullt fokuserade på kvinnan bakom trummorna. Hoho, hade man ens fått en uns av musikalitet så hade det varit trevligt. Just nu sträcker sig min musikaliska kunskap så långt att jag kan sjunga Imse Vimse Spindel för Adrian, och ibland får jag dessutom alla ord rätt.

Sen bara såhär som fotograf så vill jag ge ett litet tips till er som fotar på konserter. ANVÄND INTE BLIXTEN! Alltså, om man sitter på typ rad sju och försöker fota en artist som står 20 meter bort och tänker att det blir nog bra bara jag använder blixten, gör det inte. Och sen ser man hur fotografen i fråga bränner av bild efter bild och det enda man ser är upplysta bakhuvuden och en fläck på scenen. Syftet med blixten är ju att lysa upp objektet och tyvärr är det så att du kan inte åstadkomma det med en liten sketen blixt på en mobiltelefon. Stäng av blixten och håll istället telefonen så stilla ni kan. Är totalt slöseri med batteri och framförallt ganska irriterande för dina medmänniskor när det blixtrar till hela tiden. Bilderna blir ändå inte nåt att ha. Enda gången ni kan använda blixt är om ni går riktigt nära scenen så att blixtljuset faktiskt når fram. Men scenen är ändå så upplyst att ni kan skita i det på konserter. Så, tips avslutat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: