I bitar.

Jag var helt knäckt som kvinna igår. Efter en hel dag med en totalt osamarbetsvillig unge och en lika rastlös kväll så kom budet lite före nio på kvällen att helgens tilltänkta övernattningsbarnvakt blivit extremt sjuk, äter antibiotika, och kan således inte ta över moderskapet på lördagsnatten. Greken jobbar natt och kan inte byta tur, och övriga potentiella barnvakter är bortresta och vi kan inte lämna Adrian till någon helt random heller eftersom han främjar för precis allting just nu. Och det känns inte direkt som schysst föräldraskap heller, att lämna över honom på första bästa för att man själv råkat boka upp sig för helgen. Skulle inte ens få för mig att göra så.

Jag skulle ju gå på Lars Winnerbäck på Savoy imorgon, och sen komma tillbaka hem och gå på Oktoberfest med Carina. I byttan med dom planerna. Och här satt jag med lipen i halsen och bara hatade min hela tillvaro. Var så förbannat trött, utsliten av jobb, och av att hela dagen varit så jävla marrig. Jag är liksom inte så jävla stark i skåpet dygnet runt och det där var liksom droppen som fick bägaren att rinna över. Det var ju MIN tur att få gå ut. Blev så otroligt ledsen i ögat att jag helt tappade fotfästet där en stund. Städade hela köket på ren aggressionskraft och la mig sen i sängen och läste mordhistorier signerat Mari Jungstedt. Godnatt.

Nå, tack gud så sov Adrian igenom natten till klockan fem då han åt typ 10ml och sen somnade vidare till sju då vi gick upp, han och jag. Så jag fick väl vad man kan kalla en lyxnatt såhär när man delar bostad med en halvåring. Är fortfarande jävligt deppig över att det nu gick såhär. Märker att det liksom tär nåt fruktansvärt på psyket när planer omkullkastas i sista sekunden och jag redan styrt upp hela helgen. Framförallt så känner jag mig som världens sämsta kompis som avbokar sedan länge uppstyrda planer, trots att jag inte ens kan göra nåt åt att det gick såhär den här gången.

Så, om nån som råkar befinna sig i Helsingfors imorgon vill gå och se Lars Winnerbäck så har jag två biljetter som borde hitta nya ägare.

5 Kommentarer

 1. renja skriver:

  Jag kan vara barnvakt….

  • NinaFotograf skriver:

   Tack men som sagt så främjar han för precis alla just nu. Skulle det bara vara att sitta här efter att han somnat skulle det vara lugnt men det e halva dagen till. Nåjoooo, det kommer flera tillfällen.

 2. ingelarudhberg skriver:

  Men vad tråkigt!! Winnerbäck som är så bra. Som småbarnsförälder kommer det dagar då allt känns piss och man måste få bryta ihop ibland, men oftast gör ungen något som får en och le för en liten stund igen. Det kommer fler tillfällen även om det inte tröstar just nu!

 3. Mimmis Inn skriver:

  Vad tråkigt! Hade själv bokat en Tammerfors-helg med tjejkompisarna när Lillen var strax över året. Å gick han då inte och blev förkyld med 39 graders feber kvällen före? När man ser hur tiden rinner i väg och det inte finns nån utväg som gör att man får åka och, för ett litet tag, släppa ansvaret… jaa-a..då brister nog något i en. Minns att jag ofta tänkte: Jag kommer aldrig att komma mig iväg ensam (eller i tid) någonstans någonsin igen. Och det fannz inte en levande själ som det var mer synd om än mig just då. Tjejerna reste och hade en toppenhelg med shopping, hotell och restaurang och själv satt man med febrig och gnällig bebbe och önskade sig ner i avgrunden. Men jag kan trösta dig med att det blir lättare, men också svårare, att lämna grynet ju äldre de blir. Maken skulle vilja ha en veckas solsemester i januari, men kan jag ju lämna Lillgubben en heeel vecka?! :/

  • NinaFotograf skriver:

   Ja, alltså man blir så himla knäckt av sånt här. Har inte så mycket problem med att lämna Adrian egentligen, det är mera det att han just nu är i en hemskt mammig-fas vilket innebär att han kan gallskrika i en timme med någon och så räcker det med att jag dyker upp och visar fejset så är han kolugn. Och eftersom jag åker ända till stan på konsert så känns det inte helt kul för nån part om han får dylikt anfall när jag inte har någon möjlighet att rusa hem. Nå, det fixade sig den här gången. Glädje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: