Grå drömmar.

HemJag e sjukt sugen på att göra om här hemma, sa jag till Greken igår. Han stirrade på mig med fasa och svarade skräckfyllt: Göra om?! Du har ju för fan just målat om hela huset! Och ja, så är det ju. Men alltså jag är nog lite störd för det räcker liksom inte med mängden stress vi har i vårt vardagsliv, tydligen vill jag ha lite till. Under vintern målade vi (jag och Alexander) om sovrum, barnrum, badrum, vardagsrum, och hallen. Det enda som återstår är vårt extrarum. Och det rummet har nu blivit nån slags lagerlokal, som tycks vara tendensen i det här huset. Står nåt rum tomt, så hamnar allting som vi inte vet vart vi ska placera i just det rummet. Tanken var ju egentligen att vi skulle byta sovrum när Adrian kom men så långt kom vi aldrig. Så nu står det där rummet bara där. Och det känns som att det ropar på mig. Ninaaaaa, kom och målaaa! Inreeed!

Egentligen är ju drömmen att bygga ett helt nytt hus. Bygga upp nåt från grunden. Planerat enligt behov. Trots att jag tycker att det här huset egentligen har perfekt planlösning så är det ett par saker jag direkt skulle ändra om det någonsin blir ett nytt:

1. Jag skulle direkt slopa konceptet två duschar bredvid varandra. Har aldrig förstått varför nya hus ska ha det på det sättet. Och toaletten där inne skulle hållas separat i ett eget litet rum, inte där man duschar.
2. Jag vill ha ett eget litet badrum med duschskåp i anslutning till vårt sovrum. Med en skjutdörr. Skulle vara så skönt att ha en egen toalett som man inte behöver släppa in gäster i.
3. Jag skulle placera en kran, uttag, samt en dold skräpkorg under bänkskivan på köksön. Vårt kök är annars otroligt fint och praktiskt men just dom här tre detaljerna hade jag infört krav på redan när huset skissas upp.
4. Golven skulle gå i gråa toner, förutom i köket där jag vill ha svartvitt schackmönster.

Jamen, ungefär så långt är jag i mitt totala dagdrömmeri om ett husprojekt. Vet t.o.m. var vi ska bygga. Nämligen här. Back to the hoods. Väntar bara på att dom där Bel Air-tomterna på bergstoppen kommer till salu, så att jag ännu mera kan gå omkring och längta ihjäl mig. Nej nej, drömma kan man ju. Om sisådär tio år kanske vi sitter där på bergstoppen och tittar ut över vårt schackrutiga köksgolv. Man måste ju visionera lite. Just nu nöjer jag mig med att måla ett extrarum fyllt med pafflådor. November måste ju fyllas med nåt också.

Bonus: Ser ni dom där Ilmari Tapiovaara-stolarna där uppe i hörnet? Såna finns på min fafas stuga i Pargas. Enligt min pappa fanns det också ett matchande bord men det hade i nåt skede sågats i bitar och eldats upp eller nåt dylikt. Har ni hört nåt så gälit? Herregud! Nå det är väl som alla Billnäs-möbler som handlade på soptippen när alla kontor i Helsingfors gjordes om på 80-talet. Hade man bara vetat…

 

7 Kommentarer

 1. Vero skriver:

  Ääälskar också gråa toner.

 2. Eva skriver:

  Vi renoverade om en modell större skrubb och lagade det till ett badrum som har ingång från vårt sovrum. Faktiskt jättepraktiskt och skönt att ha det så! Så kan rekommendera.

 3. Maria skriver:

  Och jag som hatar hela Dönsby West för att allt det vackra är borta och man inte längre kan promenera i skogen alls 😦

  • NinaFotograf skriver:

   Var också ledsen först men har hittat nya skogar. Har växt upp i lövkulla o tyvärr vant mig vid att de skogar som fanns under det glada 80-talet är putsväck. Brukar nu gå upp genom dönsby o hem genom backgränd och billnäs. Funkar fint.

   • Maria skriver:

    Men går du längs Backgrändsvägen då? Jag tycker det inte är kiva med all trafik när man går med hunden.

   • NinaFotograf skriver:

    Nja, alltså det är ju en väldigt kort snutt som går längs med vägen egentligen. Brukar sen när jag kommer till Backgrändvägskälet gå rakt över vägen och ner genom Billnäs. Över den lilla träbron och sen gå stigen längs med ån hela vägen till Pentby. Därifrån sen hem genom Nya Pentby och till Lövkulla över hängbron. Annars om man vill gå i ordentlig skog så är Gamla Sågspånsbanan ypperlig. Omfartvägen svalde ju en del av den men stigarna finns kvar och där rör sig rätt mycket folk med hundar nuförtiden.

 4. Maria skriver:

  Utbölingen undrar då var sågspånsbanan finns…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: