”Skulle det inte vara dags för ett syskon?”

SiblingOch där kom den! Första frågan efter ett syskon till Adrian. Tog hela fem månader efter nedsläpp innan nästa avkomma börjar funderas på. Och samma fråga på en vecka ställd av två olika personer. Är folk helt galna eller? Det är ju så att man knappt kommit över chocken att en sånhär typ huserar hos oss, och någon kan redan föreställa sig att vi skulle uppfostra två! Herregud min värsta skräck skulle vara att ta hand om två barn just nu. Det är ju knappt så man fungerar psykiskt med bara en. Och då har resan hittills ändå varit mycket behagligare än jag ens hade kunnat föreställa mig. Men alltså nääää, att skaffa barn nummer två inom någon snar framtid (typ tio år) känns lika främmande som att Mavve skulle komma hem och säga att han köpt en hundvalp åt mig. Med andra ord, det kommer inte att ske.

Jag var faktiskt till läkaren och opererade in en p-stav i armen förra veckan (tack och hej, helvetespiller Cerazette! Dom kan vi ta i ett skilt inlägg, så ofantligt lite tycker jag om dom). Så nu sitter där ett garanterat skydd i tre år åtminstone. Ja, om vi inte får hjärnsläpp under de åren och plockar ut den. Men visst är det märkligt ändå? Att livet aldrig liksom bara får vara. Är man singel så ska man prompt bjudas ut till fan och hans farbror hela tiden, är man sambo så måste man tydligen gifta sig, och när man väl är gift så börjar det frågas efter småglin. Och när dom är på plats så måste det genast skaffas flera. Och barn skaffar man ju inte heller sådär bara. Tycker överhuvudtaget att man inte ska fråga folk om deras planer på på ungar. Vissa vill inte ha dom, andra har svårt att ens bli gravida och man har ingen aning om vilket ormbo man går och petar i med sina totalt none-of-your-business-frågor.

Och åter till frågeställningen så känns det som sagt helt CRAZY att leva i en tillvaro med flera småbarn. Hur min mamma och alla andra mammor kommer ur dom här åren med psyket i behåll är för mig ett mysterium, och då lever jag ändå med världens trevligaste bebeto största delen av tiden. Plus det faktum att med vår nuvarande livsstil som innefattar två företag och en fasttjänst så finns det definitivt inte utrymme för flera projekt i den här familjen. Är glad om jag ser Greken vaken, ledig, uppmärksam en hel timme av dygnets tjugofyra så det där med en liten galenpanna till under vårt tak är nog en tanke från en helt annan planet just nu.

Så jo, syskon i sig är ju en fin tanke men absolut inte nu. Kanske nångång när jag återfått min mentala balans… Sker det ens nånsin, undrar jag nu? Eller förblir man liksom en sånhär kaoskvinna resten av livet bara för att man klämt ut ett barn? Herregud, vilken ryslig tanke. Jag var ju så jävla stabil och allt. Gulp.

13 Kommentarer

 1. Marika skriver:

  Dagen jag kom hem från bb med vår andra son fick jag kommentaren ”jahapp nu e de bara att sätta igång med en syster då!” – waaait what???! Ööh står med en NYFÖDD baby i famnen! Å varje gång vi sågs ”jaha när kommer syster då?” Nu är lillebror 1år och ännu vill vi inte ha nån syster…. Ge upp nu ren!!

  • NinaFotograf skriver:

   Kan inte förstå det där. Kan man liksom bara få njuta en stackars sekund ens innan nästa moment ska hetsas fram. Tröttman av detta alltså. Och det där också, att man måste ha en av varje som nån måttstock. ORKA!

 2. Winstonsmamma skriver:

  Vänta bara han närmar sig ett! Då e det ett helvete!!! Så fort min mage ör uppsvälld (av skitmat) så kyttas det i smyg på magen. Ser hur folk smygtittar konstant 😱
  Alltså på riktigt!!!

 3. mammaspring skriver:

  Buaahhhahhhaaaa… vilket härligt inlägg och instämmer helt! Snackade om bebisar så sent som idag på rådgivningen och konstaterade åt tanten där att jag aldrig någonsin!!!! mer skulle ha fler ungar. Det är inte det att jag är otacksam eller önskade bort något. Det är bara det att det räcker nu!

 4. Sandra skriver:

  Vi har en treveckorsbebo här hemma nu (nummer två) och har redan flera gånger fått sprida runt mig att det är enough nu. Två är liksom tillräckligt (speciellt när det är mindre än två år mellan dem… Men då är storebror extremt lugn och snäll).

 5. Jannika skriver:

  Bra skrivet Nina! Har själv fått frågan mååånga gånger samt mååånga blickar på magen MEN brukar få tyst på frågorna och spekulationerna efter jag sagt NEJ! Efter en mardröms förlossning samt lång sjukistid kommer det aldrig flera barn i vår familj utan är såå lycklig med att fått ett barn, ett friskt barn som får all min kärlek och uppmärksamhet ❤ Brukar bli ganska tyst efter det… 😉

 6. Annika skriver:

  Ja suck, och när barnet hunnit fylla två och inget syskon är påväg så får vi hela tiden den frågan. Men jag fick ett så bra tips på vad man kan säga: det finns inga garantier att jag kan få flera barn. Det får tyst på en hel del personer 🙂

 7. Nora skriver:

  Det räcker inte heller med att ha tvillingar, ändå får man samma fråga 🙂

 8. ingelarudhberg skriver:

  det gick ändå 5 månader innan den frågan dök upp, tycker annars att man knappt hinner hem från BB 😉 Till och med barnmorskan min sa då hon ringde upp ca 10 dagar efter förlossning för att checka läget, ja och nästa gång behöver det inte bli lika. Väl menat men nästa gång?!!! Märkligt hur just barnfrågan kommit att vara en fråga av allmänt intresse och där alla ”ska” ha insikt.. hmmf.

 9. Sandra A-E skriver:

  Tänk hur olika de kan vara, efter att första föddes (juli -09) visste jag/vi att ganska snabbt vill vi ge henne ett syskon! 1år och 9mån senare kom lillasyster och för 4mån sen kom lillebror 🙂 Sku vi int ha varit mitt uppe i husbygget sku han antagligen ha kommit ren för 1år sen (om kroppen sku ha gått med på de förstås) Ha int ännu sålt ett enda babyplagg för kan ju int riktigt släppa tanken på en ev. nr.4 😉 Kanske man e lite galen 😀

 10. Kajsa skriver:

  Folk ska veta hut! 🙂 Sådant kan man prata om med sin bästa vän, sin syster osv. Inte fråga bekanta. En annan bra grej är att inte utgå från att alla kämpar för att få barn av båda kön. Med tre döttrar har jag fått frågan ”oj, hur klarar din man det, haha?” Flera gånger. Finns liksom inget bra svar på det. Men ingen verkar iaf ”kräva” att vi ska skaffa fler ungar, här är det färdigproducerat.
  Ett inlägg i ämnet finns på den här bloggen:
  http://blogg.mama.nu/nisseochmanne/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: