Kostplanen.

KostplanKöpte ju en kostplan för ett tag sedan. Imorgon har jag kört två fulla veckor av det här ganska rigorösa matschemat. Poängen har varit att få i sig rätt mängd mat under dagen och se till att det sker regelbundet så att man inte går helt loco och tömmer två liter Cokis ner i halsen för man tror att man ska dö om  inte blodsockret hålls i balans (se gårdagens inferno). Resultatet såhär långt är att jag tappat lite drygt fyra kilo. Då ska vi ju kanske ta i beaktande att jag även tränat men eftersom jag redan tränat i sex veckor och det inte hände ett jota så får vi nog bara kallt konstatera att kosten spelar en så otroligt viktig roll i det hela. Upplägget är ganska enkelt. Sex mål om dagen, minst tre liter vatten. Inget salt, inget socker, absolut inga läskedrycker i lightformat eller annat skräp. Vatten, vatten, vatten. Så det har jag faktiskt sett till att göra. Dricka alltså.

Dagar som man tränar ökar man på kolhydratintaget och måltiderna kan varieras ganska mycket eftersom man får tillreda det hela hur man vill. Obegränsat med grönsaker dessutom. Har helt slopat rött kött och bara ätit fågel och fisk. Det enda som är lite halvtråkigt är ju att schemat ser ju exakt lika ut i sju dagar så man kan ju säga att såhär dag sju av vecka två så börjar jag ju lite känna att jag kan detta nu och det är med glädje som jag påbörjar min nya plan imorgon. Har redan handlat för hela den veckan så det är bara att köra igång imorgon. Kan tycka att det är ganska skönt att ha den här strukturen. Slipper fundera på ett moment mindre. Det rullar på av sig själv liksom.

Men jo, köpte alltså detta från Instafemmefitness och då får man ett ark på över hundra sidor direkt levererat till din mejl i pdf-format om kost och ett antal färdiga matplaner och upplägg. Funkar för mig. Avslutas lagom tills vi åker iväg för då kan jag inte hålla på och vara såhär organiserad. Kan plocka upp det igen efter matinfernot i Asien och Australien.

4 Kommentarer

 1. Lina skriver:

  Vill du börja göra matleveraser?? Jag sku kunna lägga in en beställning, hjälp vad det ser gott ut!

 2. Maria skriver:

  Vad kostar det att köpa från instafemmefitness? För hur länge har man kostplan? Förstod jag dig rätt att du äter samma dagliga uppsättning i 2 veckor, sen byter du till nästa dagliga uppsättning för 2 veckor igen osv.? Många frågor 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Det ksotar 9 dollar för kostplanen, 25 (tror jag?) om man även vill ha ett träningsprogram. Det har jag dock inte så kan inte säga nåt om det. Uttryckte mig kanske lite otydligt. Man följer alltså samma schema i sju dygn. Det vill säga, bilden du ser här ovanför är i princip vad jag äter under en dag i sju dagars tid. Det varierar ju lite vad som ingår på tallriken eftersom man kan flexa mellan fågel och fisk, ris, quinoa eller potatis, samt hur mycket man äter de dagar man tränar. men rytmen är alltså samma. Sju dagar samma mat, sen byter man. I planen ingår ftra fulla veckor av matschema, sen finns det variationer som man kan ta till om man inte orkar äta samma sak dag ut och dag in. Men jag har följt det hela mycket punktligt och det har gette resultata. Fem kilo på två veckor läste jag på vågen imorse så helt fel ute är alltså inte detta program. Men det är upp till var och en vad som funkar bäst. Struktur tycks vara min melodi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: