Tanka!

Jag kände redan i kroppen när jag for iväg på dagens Crossnature att jag inte var helt på topp. Var så himla trött hela dagen idag och kände en allmän stress och oro i kroppen. Hade ätit så förbaskat dåligt dessutom på grund av dålig planering och tidsbrist. Jag får inte skylla på det egentligen. Maten borde på nåt sätt vara a och o. Sömnen kan jag inte påverka just nu men maten måste jag åtminstone ha under kontroll för annars skiter sig dagen totalt. Jag är ingen behaglig kvinna när jag är hungrig. Fråga min sambo bara. Han blir panikslagen när han hör att jag  börjar bli hungrig och inget lämpligt finns hemma. Blir sådär milt uttryckt ganska otrevlig. Nå, idag så blev dagen bara helt disträ av diverse orsaker så frukosten blev bristfällig, mellisen likaså, och lunchen ett hopkok av vad vi hade hemma. Inte direkt idealförutsättningar för att träna styrka utomhus i en timme i ösregn med en bebis med sig.

Hela passet blev så otroligt segt rent kroppsligt. Orkade liksom inte ens med dom mest basala övningarna kändes det som. Dom sista passen på cirkelträningen hade jag svårt att ens genomföra för det fanns inte ett uns av energi nånstans. Tragglade mig på nåt sätt igenom och min bästa polare Adrian hade vett nog att sova sig igenom våra klappningar, heja-rop, och stön. Men han vaknade strax före vi avslutade och var verkligen ingen lycklig bebis där i vagnen när vi skulle ta oss hemåt. Plötsligt började det dessutom ösregna, mörkret ramlade över Karis som en blöt filt, och ungens decibelnivå steg i takt med min egen puls. Försökte ringa Greken som befann sig på andra sidan stan för att be om skjuts men han hörde inte eftersom han satt i en hall och tittade på handboll. Och där kanske 500 meter innan slutdestinationen så började jag seriöst känna att får jag inte i mig en jävla bit mat strax så exploderar jag! Så jag sprang. Som en jävla idiot.

Nå, med gallskrikande barn och ett regn som bara varvade upp aggressionerna ännu mera så kom vi äntligen hem och det första jag gjorde efter att barnet och jag kommit innanför dörren var att slänga i mig första bästa jag hittade i kylen. Kände mig seriöst på gränsen till att svimma. Ytterst obehagligt. Efter att dom våta kläderna åkt av och både Adrian och jag sansat oss lite så hängde vi en timme och sen somnade han fredligt. Tack, barn.

Det jag vill komma till är att det är så otroligt viktigt det här med kosten när man tränar. Ja, kosten är väl alltid viktig men speciellt om man ska ta sig igenom en timme vi-krälar-i-gräset-i-ösregnet-och-leker-krabbor-pass. MÅSTE lära mig tanka kolhydrater. Blir ju inte direkt strålande resultat av att äta en bit rojsig fisk och sen sticka iväg och promenera en timme och träna styrka på det. Jag är ju inte dum i huvudet, även om mina handlingar ibland vittnar om det precis motsatta.

Ei näin. Imorgon ska jag handla vettig mat och fylla kylen. Det var en liten miss av mig att inte se till att läget var under kontroll idag. Har skött mig så otroligt bra de senaste veckorna, kanske därför kroppen reagerade såhär idag. Däremot så måste jag ännu inflika att dom här Crossnature passen är den mest positiva träningen jag någonsin utövat. Funktionell styrka is the shit. ALLA i gruppen ser klara resultat redan efter dom här få veckorna i vi hållit på. Förstå att vi alla klarar av armpressar nu! Utan knäna i gräset. Och alla peppar varandra, det är kanske det finaste med hela grejen. Positivt rakt igenom. Orkar någon inte så hejar resten på.

Men jo, tanka, tanka, tanka!

P.S. TACK för alla lära barnet sova-tips. Nästa vecka kör jag igång. Då ska allt jobb vara undanstuvat så då kan jag väl gå omkring här som en zombie och känna mig ännu mera som den mammalediga kvinna jag faktiskt är. Håller er uppdaterade. Önska oss lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: