Jag har för mycket i huvudet.

Idag är det den 16 september inser jag nu precis den dagen strax är slut. Men alltså det betyder ju faktiskt att nu ligger vi EXAKT en månad ifrån vårt avresedatum till ett Känguruland på andra sidan planeten. Hisnande tanke. Den har planerats så länge den här resan att det känns helt ofattbart att den ska ske, inom ingen tid alls. HJÖLP! Visumen är fixade och vi har skaffat en resevagn åt barnet. Så långt är vi mentalt i den här resan just nu. Ja, och sen sitter jag ju här och tänker att detta är vår första gemensamma familjesemester. Helt gälit! Jag och Greken har ju rest rätt så mycket jorden runt på tumis men får se hur mycket psykbryt det blir nu när vi åker till tropikerna i sällskap av världens mest rastlösa unge (och tillhörande far med lika tålmodigt temperament bör tilläggas). Men har sådär smått börjat ställa mig in på det faktum att äntligen nalkas semester, som blev lite bristfällig i år eftersom Greken driver krog och jag satt instängd med spädis. Vi kan ju inte direkt nu heller lattja oskydadde i solen men nu åker vi ju faktiskt hem till någon som äger en freaking POOOOOL så nåt dopp här och var lär det ju bli. Ja, och så bor de en kort promenad från havet så jag tror vi kirrar lite rantaloma trots solskygg bebeto.

Men saker jag nu mest går och funderar på såhär i min tysta ensamhet är:

– Hur mycket barnmat ska jag släpa med?
– Får jag ens ta in barnmat i Australien?
– Jag måste inhandla en hel massa tjafs från min favoritbudju, Apoteket. (Skojar inte, jag älskar apotek.)
– Varför säljer INGEN på hela jorden min Seafolly-baddräkt? Blir så sads.
– Jag äger inte ett par shorts. Alltså inte ett enda. Köpte ett par i somras men dom är för stora, så dom är kasserade. Bra förutsättning att köpa sommarkläder i Finland i september. Bra tänkt.
– Jag har klippt av mig håret. Kanske det bästa jag gjort på länge. Så förbaskat skönt i nacken.
– På fredag ska jag flyga varmluftsballong. ”Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det var farligt. ’Varför då’, undrade jag. ’Annars är man ingen människa utan bara en liten lort’, sa Jonatan.”  Får väl bara lyssna på den där gode Astrid och försöka att inte gråta alltför mycket inför fyra främlingar två kilometer ovanför Helsingfors Domkyrka. I en jävla korg. Men sprutande eld!!! Gahhh, ska nog inte alls tänka på detta.
– Jag har spräckt skärmen på min iPhone. Jätteonödigt. Den är såpass spräckt att jag får glassplitter i tummen när jag scrollar. Jag orkar inte med min egen klumpighet.
Radiopsykologen är det bästa du kan lyssna på när du går omkring under en klarblå hösthimmel och skuffar vagn här på vischan. Jag blir helt begeistrad och går nio kilometer bara av rent intresse av hur det går för Ingemar som är så ledsen och överarbetad att han står och vid havet och bara andas för att ens stå ut. Och Allan som bara lyssnar och säger så kloka saker. Jamen, lyssna bara… så jävla kova radio.
– När månne Antikrundan börjar?
– Och varför är Facebook så jävla meningslöst nuförtiden? Skulle jag inte ha så stor nytta av min firmasida där så hade jag tackat för mig för länge sedan.

En sån dag alltså. Och jo, jag vet att min sida ser ut som fan fortfarande. Det är så himla lågt på prioriteringslistan just nu att det finns liksom inte. Men det ska åtgärdas. Inom rimlig tid.

3 Kommentarer

 1. Mixi skriver:

  En MANAD!!
  Nagra grej jag tankte pa, du far inte hamta in mjolkprodukter eller kott men borde inte vara nat problem med vege barnmat sa lange du inte har oppnat nat av det innan ni gatt genom tullen i Sydney, absolut ingen frukt eller raa gronskaer heller (till mig far ni jattegarna hamta karkki och reissumies :)) Kom bara ihag att fylla i pa arrivals card att ni har mat med, sen fragar dom vad det ar och allt a lungt, sag inte NEJ vi har ingen mat om ni har mat, they’ll find it!
  Sen med apoteket sa har vi ju det har ocksa, nej men skamt och sido sa slapa inte med massa onodigt som jag lika bra kan fixa har och ha det i huset redan, sag till bara vad ni behover.
  Skype pa helgen?

 2. Mixi skriver:

  Sondag, G aker tillbaka pa jobb sa har tid da, ring du nar du e redo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: