S.O.S.

Vargtimmen6.00 imorse. Klarvaken mamma, däckad bebeto.

Snart går den här familjen i bitar. Barnet har blivit som förbytt. Får flashbacks från hans första tid i livet då vi gick runt med ett hysteriskt knyte som kunde skrika sig hes i tre timmar i sträck. Nu är vi där igen, enda skillnaden är att nu väger han väldigt många kilon till och det där med att gå runt med skrikande baby har en helt annan belastning på kroppen efter två timmars session av dylikt. Hello, totallåst skulderblad. Seriöst, vi blir kokko i huvudet här! Igår gick larmet igång efter sju på kvällen och jag tror att han slutligen slocknade just före 22. Däremellan var det i princip kontinuerligt gallskrik. INGENTING fungerade lugnande. Slutade med att han skrek sig till sömns. Han dreglar alla kläder genomblöta, allting ska i munnen, och han är så otroooooligt mammig att det är omöjligt för mig att vara borta från honom kvällstid. Och nu rinner snoret också. Och inte bara på honom, även på Greken som är så totalt däckad att vi just nu måste sova i separata sovrum för annars är det risk att han får fel i huvudet på riktigt p.g.a. sömnbrist, feber, och förkylning. Så, här sitter man och tror att man ska bli lite sinnessjuk.

Spanar, spanar, spanar efter tänder som kanske orsakar allt detta men inget syns och snart blir läget lite desperat. Enda ljusningen är att det där kvällsskriket har ersatt nattvaket så jag har fått sova åtminstone mellan 22 och 05 och sen vidare till närmare 8. Har gjort underverk för mig, behöver inte så mycket mera än just ostörd sömn för att fungera. Och så är han ju världens finaste lilla kid såhär dagtid. Synd bara att det nu blivit så att man fasar kvällen för man vet vad det för med sig. Otroligt slitsamt att leva med detta, tär så himla mycket på hela familjen. Alla går runt och tjurar och irritationen ligger liksom och bubblar i väntan på explosion.

Snälla rara helvetes jävla fas, gå över! NU!

Sen undrar jag om någon har erfarenhet av en ErgoBaby 360? Jag måste hitta en ordentlig bärsele. Han har växt ur sin BabyBjörn och den belastar ganska fel märker jag. Vill ha en där han kan bäras på ryggen också så att man har händerna fria och eftersom han är så otroligt närhetstörstande så måste jag hitta på nåt snart innan min rygg är låst.

ergobabyKanske man blir sådär snygg och harmonisk sen också.

8 Kommentarer

 1. malin skriver:

  det måst vara otroligt hårt, kämpa på. Vi har en manduca, den är otroligt bra för min rygg, och ännu ibland har jag Julian i den. Han väger 13.5 kg och det känns ingenstans trots en dålig rygg och dåligt bäcken. 🙂

 2. Ellu skriver:

  Vi har också en Manduca och den är fantastisk! Enda som jag hört att någon sett som minus är att man inte kan ha barnet framåtvänd på magen. Vi har aldrig haft behov av det så mig stör det inte. Det lär dessutom gå att bära upp till 20 kg/3-åringar i den.

 3. Erica skriver:

  Hej, har du testat med lite Panadol i fall han har riktigt ont pga tänderna?

 4. danni skriver:

  Vi har också Manduca och gillade den mycket med Minea, också om kvällarna när hon var täppt eller skrek på grund av magknip. Då fick hon ju vara upprätt och man kunde till och med ta en jäkla promenad ute i friska luften och få lugn och ro trots att hon var där på magen. Och jag föreslår också panadol!! Testa om det hjälper nåt. 🙂 Kämpakram!

 5. ingelarudhberg skriver:

  Tänkte precis som kommentarer ovan, prova en Panadol, kanske det hjälper om det är så att han har ont nånstans. Vår ungen blev galen av att man försökte ge supp men de gånger jag gav henne när hon hade feber eller någonting vid misstanke om smärta, lugnade hon sig efter en stund.
  Manduca har jag också haft, guldvärd när det gäller rätt belastning!

 6. Winstonsmamma skriver:

  Hade han inte nyligen börjat äta lite smått? Funderat över om det är något hans lilla masse inte riktigt tål?
  Styrkekram till er!
  Det e skitjobbigt med skrik👎

 7. Lina skriver:

  Snälla Nina, ring mig! Kan inte hjälpa med skrikigt barn (men tänkte faktiskt också på panadolen), men kan försöka hjälpa med mammans sjuka rygg före det blir värre.. 🙂

 8. Tove skriver:

  Har en äldre version av ErgoBaby… Välkommen och testa om du vill!
  Kämpa på där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: