Rekvisita sökes.

Box Box1Har fotat otroligt många kids under mina verksamma år som fotograf. En sak har varit konstant, den bruna trälådan. Den där lådan har hängt med på i princip alla sessioner med kids, oberoende av åldrar. Och vet ni vad? Det behövs inte så mycket mer för att roa en liten knodd. Glöm dyra, blinkande prylar eller värsta uttänkta manickerna. Ge dom en låda och dom är nöjda… ja, i typ tre sekunder men mera behöver jag inte för att få till en bild. Den där lådan kostade mig dessutom absolut noll. Jag hittade den ute i skogen på ett scoutläger i Svartå. Nån hade helt enkelt dumpat den mitt ute i ödemarken så jag plockade hem den utan att egentligen ha ett syfte för den, detta var innan jag ens fotade såhär yrkesmässigt. Putsade upp den och slamrade in några nya spikar och så var den good to go.

Min andra go-to-prop är Tuborg-lådan. Den är dock lite restriktiv för vissa vill inte ha bilder på sina spädisar kopplat med öl. Men jag tycker den är så fin så det är inte så himla noga vad det står på den. Älskar att den är grön dessutom. Man får hemskt fina färgkontraster av den. Den har jag köpt i Latvala i Karis för ett par år sedan och jag använder även den nästan varenda gång jag fotar i studion eller på fältet. Funkar även annars ypperligt som förvaringslåda i en redan överbelamrad pyttestudio.

Och sista fyndet är en enorm trälåda som jag köpte på loppis i Karis för en femma. Den är från Tölö sockerfabrik och jag har ingen aning om hur gammal den är men den är superanvändbar som bänk när jag fotar kidsen mot en fond i studion. Lagom låg så att ingen trillar av och slår sig, och ganska stor så att kidsen kan breda ut sig på den och man kan fota så att det i princip ser ut som golvyta. Dessutom kommer då ungarna lite högre upp när jag fotar vilket är tacksamt så att jag inte tvingas ligga ner för att få till en ok vinkel.

Det enda köpet jag faktiskt satt lite pengar på är stålkorgen från House Doctor. Köpte den på Popana i Ekenäs i höstas och jag endast använt den när jag fotat Adrian eftersom jag inte haft så många kids här på senaste tid. Men fyllde den med tyngder i bottnet och bullade upp med en fantastisk filt från H&M Home, som även den bor i studion, och fick på så sätt till ett mysigt litet bo där bebeton somnade och jag kunde flytta runt på honom relativt problemfritt. För det är ett konstant problem när det gäller att fota ungar, dom gör ju aldrig som man vill. Har haft typ 4 ungar här som faktiskt sovit sig igenom hela sessioner och då kan man göra vad man vill med dom. Med resten får man kämpa och ha tålamod. Men det är det värt. Blir ju så himla fint när det lossnar.

MattiNån som har nåt bra tips på var man kan hitta dylika prylar här i västnyland? Känner ett behov av förnyelse.

2 Kommentarer

  1. Emmi skriver:

    Åk o kolla till J.Talsi i österby (ekenäs). Där hittar du garanterat nånting 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: