Morgonsvett.

IMG_3145Gymselfies är asigt, ändå missbrukar jag på hög nivå.

Det här var kanske årets längsta dag. Jag steg upp typ därefter fem. FEM! Förstår ni vilken jävla asig tid på dygnet det är att vakna? Det var ju inte direkt självvalt men vad gör man liksom. Dygnsrytmen är lite bananas för barnet och om en i hushållet åtminstone får sova ut så är det ju bara för den andra att stiga upp. Så jag gick upp med ungen, matade lite, tittade på 90-tals high-school-filmer på Netflix och klockan nio valde ungen att vila lite så då stack jag iväg och tränade. Ja, det är lika stört som det låter.

För några år sedan så hade jag sagt upp bekantskapen med någon som gick upp och tränade på gymmet på morgonen. Orkade ju knappt gå till köket och värma gröt innan jobbet och bara tanken på att sticka ut och jogga gjorde att jag misstänkte dylika utövare för allmän sinnessvaghet. Men sen kom jag till insikt att det är ju fasiken BÄST att träna på morgonen. Gymmen är tomma, och dagens träning är gjord innan resten av världen ens hunnit slå upp sin Västis. Bueno. För om man ska gymma så finns det fan inget värre än att vara där när resten av världen hittat dit. Jag vill inte vara social när jag tränar. Jag vill vara arg och ensam och ens tanken på att hålla på och vara klämkäck och utbyta artighetsfraser när man ligger där på en svettig matta och liiiider är totalt absurd. Träna med andra? Nä. Inte ens lite. Så eftersom mitt morgonhumör dessutom är allt annat än behagligt så kan jag slå två flugor i en smäll och tjura och träna innan nån annan måste umgås med mig. Är en mycket mer harmonisk person sen resten av kvällen.

Så det blev tjugo minuter jogg, axel-och armträning, och sen stretch. Klarade av bestyret på typ en timme och tio minuter och sen drog jag hem igen och kände mig som en normal kvinna utan aggressioner. Och det kom ingen tröttma under resten av dagen heller. Skönt att det funkar såhär just nu. Att Greken jobbar flexibelt och att jag har hittat min mojo. Bara ungen nu skulle lära sig sova som en Ahtola så skulle läget vara peachy keen jellybean.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: