Såsigt.

KlottHur sinnessjukt klottigt är det att göda en bebis med fast föda egentligen? Herregud, på en sekund har han lyckats peta in batat i öronen, i näsan, i håret, och över matstolen. Man kunde ju lätt tro att han inte tycker att det är gott, men tvärtom så skulle han ju äta upp skeden också om man bara höll den stilla där tillräckligt länge. Var dessutom så superhuslig att jag gjorde egen barnmat igår som jag sen fryste ner. Ja, missförstå mig fel, jag kokade lite potatis, morot, och batat, som jag sedan fryste ner. Är ju inte direkt Hans Välimäki efter det här men känns ytterst slösaktigt att köpa dom där burkarna som han inte ändå hinner äta upp på två dagar så jag gjorde nu portionsstorlekar i isformar. Råkade sig dessutom vara Iittala, den där formen, så där satt vi under lunchen och lekte Masterchef.

Efter ett par veckors matprovande så kan vi fastslå att majsvälling är asigt, alla fruktpureér huippu, gröt lite tveksamt, och sötpotatis bäst hittills. Och den här göderskan kan fastslå att burken med färdig broccoli och potatis luktade så skit att jag var tvungen att lägga ner det projektet efter en sked, luktade rysligt och vägrade tvinga barnet till dylika Fear Factor-utmaningar. Såg att Martha-förbundet ordnar en kurs här under hösten om hur man gör sin egen barnmat. Vore väl nåt att delta i. Men får se hur jag hinner med sånt. Kom ju redan ganska långt på att bara googla. Och så får man prova sig fram sen bara. Kanske vi är riktigt hardcore och testar på att mosa ärter nån dag snart. Och sen kanske vi får förflytta matandet till duschen. Jag menar, hur svårt ska det vara att bara hålla maten i munnen egentligen?

5 Kommentarer

  1. Lotta skriver:

    Har ett ganska kiva kompendium med recept om du vill låna?

  2. Karin skriver:

    Har förstått att de kan vara klottiga de där små barna. Ett barn i min vänkrets smetade in hela köksbordet med ketchup i ett obevakat ögonblick och meddelade sedan glatt ”Titta mamma, jag bakar pizza”. Samma barn skurade också golvet med innehållet i pottan med hjälp av sina trosor. Sen hällde hon ut det som blev över i sin lilla fåtölj. ”Mamma, jag har städat!” Barn är så gulliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: