Fet kvinna.

Skärmavbild 2014-08-14 kl. 23.01.05 Skärmavbild 2014-08-14 kl. 23.01.25 Skärmavbild 2014-08-14 kl. 23.01.51 Skärmavbild 2014-08-14 kl. 23.02.27Det absolut mest intressanta kontot på Instagram just nu heter FETKVINNA. Kvinnor har skickat in sina personliga berättelser om hur de bemötts i livet p.g.a. sin övervikt. Blir så satans ARG när jag läser dom här korta hjärtskärande glimtarna ur människors liv. Om bara folk kunde lära sig att hålla käften ibland. Har själv blivit bemött av en läkare som föreslog att jag kanske skulle gå ner i vikt då jag fick mitt synbortfall. Där stod man, halvblind och allmänt förstörd och funderade på hur snabbt man kunde snöra på sig skorna och sticka iväg på länk så man inte skulle behöva vara Stevie Wonder resten av livet. Nå, det var ju sen inte så mycket fetma som det var migrän men kan ju inte säga att jag direkt njutit av att ställa mig på vågen framför en random läkare efter det.

Hela graviditeten gick jag runt och angstade över att inte gå upp så helvetes mycket i vikt eftersom jag upplever att det fan är HEMSKT att vara tjock. HEMSKT! Och då har jag ändå varit just det ända sedan tidiga tonåren, man skulle ju tro att jag vant mig. Men det gör jag inte. Trots detta så infann sig ändå nåt slags lugn sen i själen under de där nio månaderna, det blev en sån vana att stå där och stirra in i väggen en gång i månaden när vikten skulle kollas. Jag förstod ju syftet. Jag var bara en farkost för något som transporterades inom mig, och MIN kropp var inte egentligen i fokus. Därför hade jag så himla svårt att förstå varför jag sen IGEN skulle upp på vågen på efterkontrollen då ungen redan var ute. Dock fick jag aldrig några kommentarer där om min vikt som jag minsann hört att andra fått, med råge.

Kan ärligt säga att jag har bemötts helt annorlunda av min omgivning när jag varit tjock, kontra när jag varit lite smalare. Det är helt stört att du får mera respons och på dina tankar och idéer av okända människor när du inte är överdimensionerat stor. Man räknas liksom inte som en tänkande individ när man är stor. Upplever att det liksom är som om man vore lite dum i huvudet, lat, och allmänt sunkig om man är tjockare än gemene kvinna. Och jag har förundrats över detta. Och blivit lite ledsen i ögat.

Tycker faktiskt att folk ska ge fan i ”uppmuntrande tips” om promenader och salladsblad. Tror folk seriöst att det finns en tjock person i dagens västerländska samhälle som inte vet hur man ska gå ner i vikt? Tänk om man helt enkelt inte vill? Är det så himla provocerande? ”Men hälsan då! Tänk på hälsan!” Ja-a, tänk på det, du. Inte går jag heller runt till rökare och fimpar deras tobak och förklarar att de kan dö i cancer. Och att de kostar samhället pengar. Tro mig, alla tjockisar därute är ytterst medvetna om detta och inte en käft går runt och längtar efter några tips om hur de ska leva sina liv. Tvärtom så undanbedes alla förfrågningar om eventuell graviditet och alla dessa jävla magasins absurda ”var som du är”-kampanjer med intilliggande annons om hur man enklast går ner fem kilo på tre dygn.

Men som sagt, jag trivs inte med mycket övervikt på min egen ram. Främst för att jag får ont i kroppen och då fungerar inte huvudet heller som det ska. Inte mysigt med skavsår på insidan av låren, snarkningar, obefintlig möjlighet att köpa kläder från normala avdelningar där inte allting ser ut som svarta tält, och ett par knän som inte orkar bära en joggande kropp (och jogget behöver jag, själaro). Har själv funderat om det är så smart att skriva ut om mina träningsäventyr och mina målsättningar ifall det sen triggar folk till mera sånt här tjockisförakt. Men kom sen fram till att detta är ändå min blogg, och mitt liv, och jag vill röra på mig och gör det ganska mycket så det känns märkligt att lämna bort den resan. Men det betyder INTE att jag har problem med hur andra väljer att leva sina liv. Och det tycker jag faktiskt att andra människor också ska skita i att göra. Läs dom där rutorna där uppe och gå in på kontot. Tänk efter och välj nästa gång att säga ifrån om ni råkar ut för dylikt scenario. Finns så mycket att fundera på här i världen. Man ska inte behöva gå runt och tvingas må dåligt över folks jävla illvilja och faktiska elakhet. Förstår mig inte på människor.

 

 

4 Kommentarer

  1. Ika skriver:

    De där storyna är helt obeskrivligt hemska. Man blir mörkrädd. Och finns ju dubbelt fler berättelser i kommentarerna också, huj!

  2. nina skriver:

    Håller helt fullständigt med dig! Blev riktigt illa berörd av alla korta historierna och så finns det säkert miljoner fler där ute. Fortsätt gärna skriva om din träning, du inspirerar!

  3. Maria N skriver:

    Fruktansvärt!

  1. […] Följ @fetkvinna på Instagram och läsa Ninas blogginlägg om hur övervikt behandlas i samhället. Får absurt dålig feeling varje gång @fetkvinna lägger upp en ny story. Det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: