Härdsmälta.

AdrianJag och min mini-me upplever ett mindre men kännbart förakt mot hettan just nu. Personligen så orkar jag ju inte med temperaturer som överstiger 22+, undantaget är väl bastun då. Och mitt barn är inte heller så jävla road om vi säger så. Tydligen har han haft totalt psykbryt två kvällar i rad nu. Har dock missat nattningen dessa kvällar eftersom jag varit på språng, så jag har undkommit dessa skrikfester. Men däremot har jag fått sitta inomhus och pysa under dagarna och det är fan inte någon direkt glädjehöjare att sitta här med smällhet bebis då det är ungefär 29 grader inomhus. Men imorgon åker vi till havet. Jobbruschen på Pityn är över för några dagar för vår del åtminstone så efter att vi rumlat runt i Pityns trädgård ikväll och knäppt lite bilder så tar jag kisen under armen och sticker till en ö.

Det är Karis Natten ikväll för den som missat. Och för er som är totalt out angående detta evenemang så kan man väl beskriva det som att det är den enda kvällen på hela året som hela byn kollektivt bestämmer sig för att supa tillsammans. Ungefär så. Synd nog så är de dagarna förbi när man satte sig på Ängin utanför högstadiet och symgpimplade Omppu och svalde snusprillor för det var så man skulle göra. Ack, den där nostalgiska tonårstiden. Bygones. Ikväll får jag torka nån annans spya istället. Det är väl den där karman det.

a b c dIgår var jag på Raseborgs sommarteater, sans man och barn. Mamma, Jennie, Sandra, och Jennifer och jag tog oss till ruinerna för traditionsenlig västnyländsk SHOW! Och det var som det brukar. Torr humor, blandat med sanslösa mängder musik, ett antal väldigt nologa sekvenser, några ytterst storslagna sångnummer, Dan Idman, och tusen personer som åt knackkorv på en gräskulle i sommarnatten. Det var fint. Pjäsen var bra, om än något lång (hello, röv på träbänk timme tre!) men pluspoäng för att man hade blandat så friskt med finsk och svensk musik och gjort Shakespeare till något ytterst västnyländsk. Kvällens bonus var kvinnan på första bänkraden som fick sån totalhepuli att hela ensamblen tappade fattningen. Så jävla underhållande. Tror pjäsen är slut imorgon och dessutom slutsåld, annars hade jag kunnat tipsa er att gå och se den. Men jo, sommarmåste… och nu känns sommaren nästan lite slut. Trots att det mest storslagna återstår: Gårdsfest vol.5 och Tommy och Marias bröllop (hello, Pampas!)

Men nu, man kanske skulle bjuda sig själv på en liten dusch nu innan kvällens gulej? Goer lördag på er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: