Stockholm i mitt hjärta, snor i min näsa.

SthlmShop3Vi har återvänt från finstaden Stockholm, Jag hjärtar nog vår västra huvudstad så himla mycket. Och söder lite mera därtill. Vi bodde på det fina Columbus Loft på Tjärahovsgatan ett stenkast från Medborgarplatsen. Supermysigt och kan rekommendera det varmt till folk utan spädisar eller funktionshinder. Vårt rum låg nämligen på tredje våningen i ett gammalt stenhus utan hiss. Det är ju minsann en utmaning att springa upp och ner i en sån byggnad med barnvagn. Tur så hade vi inget behov av att släpa på den så vagnen fick bo i bagagerummet i källaren. Men rummet var trevligt och sängen skön. Och frukosten lysande! För att inte tala om läget. Mitt i smeten på finaste Södermalm, men ändå lite avsides. Så vi trivdes. Jag var sjuk som en hund hela helgen så det är ju tur att rummet var bra, eftersom jag häckade där en stor del av lördagen när resten av posset gick på Pearl Jam. Elin, Mea, Maik, Adrian, och jag låg således där och umgicks.

Adrian började vistelsen bra med att sova från 20 på kvällen till fem på morgonen, och fortsatte sova efter lite mat fram tills klockan 8. Båten var super för honom. Och sen sov han sig igenom hela dagen i Stockholm när han umgicks med sin far och resten av snubbarna som inte ville shoppa. Tydligen är barnet en chickmagnet för kvinnor oohade och aahade när han plockades fram på TGIF. Vad är det med pappor och ungar egentligen? Inte en käft gick där och suktade när jag släpade omkring på honom. Mest kände man sig i vägen faktiskt.

SthlmShop1SthlmShop2På söndag när en stor del av truppen led av sviterna efter konsert och fylla så drog vi till Kungsholmen och lunchade på Mälarpaviljongen. Mycket mysigt! Dock så insåg man ju nu att man bokstavligen befinner sig på andra sidan om staketet när man skaffat bebeto, vi fick nämligen inte gå in med barnvagn där utan fick sitta utanför på andra sidan och njuta där utsikten kanske inte var lika strålande men maten lika god ändå. Och jag hade nog inte heller velat ha en vagn därinne om jag jobbade, trångt som satan. Men men, saker man upptäcker när man står där med en unge på armen. Samma sak när det gäller behovet av hiss. Jättemysigt att tränga in sig i nerpissade och trånga hissar eftersom man är tvungen att transportera en bautavagn ner under jorden. Helt plötsligt upplevde jag ett starkt förakt mot folk, speciellt på båten, som åkte hiss en våning när de hade ett par fungerande ben och inget bagage. Märkliga insikter. Men Mälarpaviljongen alltså, åk dit.

SthlmShopMin shopping blev lite lidande eftersom vi hade akut tidsbrist och dessutom var stan helt galen eftersom alla tydligen fått lön den här helgen. Köpte lite prylar till barnet och en jacka åt Greken. I övrigt så blev det lite underkläder från NK där Maria jobbar och kunde hjälpa till med bra tips. Inget mer. Kan inte köpa kläder just nu, är så långt ifrån en bra form som man kan komma och det känns skit att prova kläder när man har feber, är knubbig, och dessutom sjukt svettig och rosslig som någon som rökt Nortti i en livstid. Tröstade mig med att jag har ett sött barn som åtminstone kan se anständig ut trots att hans mor är lika strålande som en soptunna.SthlmShop4Båtresan hem blev ungefär den totala motsatsen till ditresan. Adrian började visa tecken på förkylning och ville absolut inte umgås med någon. Gallskrek och hatade livet. Båten var dessutom sjukt risig och fylld med ungefär en miljon irriterande människor. Så det hela slutade med att jag hängde i hytten från ungefär klockan sex på kvällen tills vi åkte därifrån nästa morgon. Åt Risifrutti och läste deckare till ljudet av estniska barn som rände i korridoren och slamrade på allas dörrar. Ungen skrek ett par timmar tills han slocknade av ren utmattning och vaknade sen klockan 1, 3, halv 5, 6, och vid halv 8 var jag så trött jag tvingade upp Greken och sa att nu får du ta över för jag får just fel i huvudet. Så att stiga av båten och ut i den friska luften imorse var kanske det skönaste känslan evööör. Sen fortsatte barnet morra under dagen och sov sen en liten tupplur på fyra timmar. Började sen snora och se glansig ut i blicken och jag tycker så fruktansvärt synd om honom. Nu sover han och jag ber till nån högre makt att han inte blir sjuk nu när jag själv just repat mig någorlunda. Hoppas på sömn inatt och frisk kid imorn.

Men hursomhelst, första resan gick ju egentligen helt jättefint, minus förkylning och sånt. Stockholm är, och fortsätter att vara, helt jävla topnotch! Och jag måste nog komma över min flygskräck snart för dom där båtarna alltså… huj.

 

6 Kommentarer

 1. Maria N skriver:

  Åh nej! Hoppas han klarar sig 😳 Själv har jag numera kommit över min flygrädsla. Tydligen hjälper det att just flyga! Now off to Copenhagen —>

  Kanske vi hinner ses en sväng i helgen!

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, vi MÅSTE ses! Blev ju så himla kort nu. Snackar gärna lite bröllopsbilder med er ännu så vore helt fint. Du kan börja googla bildidéer som du gillar till exempel.

 2. Johanna skriver:

  Om du behöver husmoderstips för snorig bebee så är rå lök the best ever. Hacka en gul lök och ha i en skål bredvid barnet som sover. Nackdelen är att det luktar Prisses grillkiosk i hela huset på morgonen men det är super för små näsor. I vårt hus slutade dessutom pappan snarka av löken så en winwin situation. Hälsningar mamma till en 1,5-åring

 3. Vanja skriver:

  Åååå, Mälarpaviljongen är en favvo! pre-bebeto (för att använda ditt uttryck ;-D) blev det en hel del rosépimplande där med mitt gaycrew, nu….not so much. Får tydligen inte ens komma in där med vagnen, ha ha ha…! Hursom, vilka OTROLIGT fina bilder du tar! Så himla roligt att se Estocolmo, och att du bodde på Columbus. Käkar frulle där ibland, jättebra! Bor ett stenkast därifrån nämligen. Hälsa vackra Finland! Stor kram från mig å Iggly!

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, snopet att sitta utanför portarna med sin förbannade vagn i duggregnet men förstår dom, sjukt trångt där inne. Och jo, såg dig o hela familjen nästan precis utanför hotellet men du var för cool för min snoriga uppenbarelse just då:) Lyllo du som får bo där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: