Bada eller inte bada.

20140617-162400-59040612.jpgVårt vattendjur.

Allt som gäller barn tycks vara kontroversiellt. Gjorde misstaget att googla frågan ”hur ofta bara ni ert spädbarn” idag och herregud så folk blir galna på varandra av en sån otroligt oskyldig fråga. Folk anklagar varandra för både det ena och det andra. Ungarna badas för mycket och får hudproblem, andra undrar hur folk INTE badar barnen varje dag. Jag blir helt ställd över fientligheten i vissa forum. Och inte blev jag nåt klokare heller. Man kanske bara ska hålla sig till devisen sunt förnuft. Adrian badade första gången samma dag som naveln ramlade av, hur gammal han var då vet jag inte men nån dag efter att vi kom hem från bb skulle jag tro. Efter det så har han nog badats nästan var tredje dag eller så. Skulle han själv få välja så skulle han väl guppa runt där dygnet runt. Och högst antagligen ökar vi väl på det hela eftersom han är så himla nöjd där, och verkar inte ha en tillstymmelse till hudproblem (ta i trä, knack knack). Lite babyolja i vattnet och sen mår han som en kung. Och somnar direkt efteråt. Han är ju inte smutsig eller så men tycker hela ungen känns fräschare när han fått bada. Givetvis så putsas han ju dagligen i alla veck och i ansiktet, därtill så sköljer vi alltid honom under kranen då han bajsat.

Det är en annan grej, dom där våtservetterna alltså. Min pappa blev helt ställd när jag sa att det är så man putsar småbarn nuförtiden. Han förstod ingenting och undrade varför dom inte bara duschas i handfatet på wc? Nå, tiderna förändras väl men som sagt, själva så stoppar vi nog ungen under kranen. Om man inte är på språng förstås, då får man väl klara sig med vad som finns till hands. Fördelen är ju att vi har ett barn som älskar vatten, hade han blivit batshit crazy vid tanken på rinnande vatten hade vi väl gjort på annat vis. Ser framemot babysimmet, tror det blir hans grej.

Hur ofta badade era ungar när dom var såhär små?

7 Kommentarer

 1. Eva skriver:

  1-2 ggr i veckan. Alla hudveck och rumpan tvättade ju ändå dagligen. Inte svettas de ju så som vi vuxna. Huden blev bara torr tyckte jag efter bad.

 2. Sofia skriver:

  Vi badade också honom 1-2 ggr i veckan. Men han var grym kakkamaskin, så bakdelen flere gånger i dagen oftast. Och så de där vanliga morgonputset förstås. Nuförtiden duschar han några gånger i veckan samt vid behov. Men vet också många föräldrar som har badandet som kvälls rutin… Inget e ju rätt eller fel, vi tar det mer på hur barnet är. Om han är smutsig måste han duscha, annars några gånger i veckan som sagt!

 3. ingelarudhberg skriver:

  Här badas det nuförtiden ca 1ggr/vecka och duscha 1gång. Rumptvätt och ansikte dagligen. När hon var liten var det nog ca 1-2ggr/vecka bad. Hon älskade bad och babysimmet var och är fortfarande en stor hit!

 4. Nora skriver:

  Vi badade ungarna kanske en gång på två veckor? Kanske mer sällan till och med. Rumpa, ansikte och händer förstås varje dag. Nu badar vi dem ungefär en gång på tre veckor (och när de smetar sig med honung/ lera/ whatnot). Jag är SÅ avundsjuk på att deras hår aldrig blir flottigt!

 5. Mixi skriver:

  Jag fatta int alls nar forsta kompisen har ute fick barn for nagra ar sedan och hade skotbordet i vardagsrummet, Jag ba men du ska ju skolja rumpan under en kran??? Har anvander alla vatservetter, hemma och pa sprang, vilket waste pa rosk kan jag tycka.

 6. Inkku skriver:

  Rekommendationen för bad av bebis för 12 år sedan var 1-2 gånger/vecka. Obs, då snackar vi spädisar, sen var det bara att bada så ofta man orkade liksom….. Och helst inte våtservetter vid blöjbyten, endast om man inte har tillgång till vatten. Har dessa våtservett-typer läst innehållsförteckningen på trasorna de gnider sina barns rumpor rena med??

 7. kaaarins skriver:

  Vi badade 1 gång i veckan när han var liten. Nu duschar vi ca 2 gånger i veckan, ibland mer när det är varmt och han faktiskt är smutsig och svettig nu. Rumpan under kranen gällde när han var liten men nu är det helt omöjligt för oss att kunna skölja, han spänner sig som en tok och man får klä av hela ungen och duscha honom för att det ska gå så nu gäller nog våtservetter hos oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: