Jag joggar!

Miraklet skedde igår kväll. Vad som skulle bli en hastig promenad bort från hushållet där det inte vilats alls p.g.a. hettan, blev nåt fantastiskt! Jag behövde andas lite luft som inte var så kvav att det skar i halsen så jag bestämde mig för en hastig promenad i min ensamhet där på kvällskvisten när temperaturen äntligen nådde knappa 20. Laddade ner första bästa P1-dokumentär och gick iväg i sommarkvällen. Men efter ungefär 400 meter så kände jag att kanske jag nu bara skulle prova på att springa lite, väntade mig inget annat än akutstopp efter två minuter. Men se där, man ska inte vara så hård mot sig själv. För helt plötsligt hade jag sprungit fyra kilometer! Förstå! Vet ni hur länge det tog innan jag kunde springa en fyra för några år sedan? Jo, en evighet! Konditionen när jag började löpa var ungefär jämbördig med en som rökt två paket Nortti dagligen i tjugo år. Så döm om min förvåning när jag inte ens var märkbart slut efter min lilla fyra igår. Första jogget på sju månader! Tydligen har det haft effekt att powerwalka det senaste halvåret. Kanske det har nåt att göra med att en bebeto bott på insidan och man liksom varit tvungen att kämpa för två och byggt upp ordentlig kondition omedvetet. I don’t know, pointen är den att jag sprang. Och det kändes BRA! Ett lyckorus sköt genom hela kroppen när jag äntligen hoppade i duschen där efter tio igår kväll.

Att springa är beroendeframkallande just för att du får en sån sjuk kick när det går bra. Jag orkade inte ens springa 300 meter när jag började jogga för några år sedan. Men babysteps bara, man kämpar, tragglar, gråter, och skriker. Och så plötsligt en dag så springer man fem kilometer utan att blinka. Och den känslan alltså… stolthet.

20140605-083507-30907018.jpg7 veckor efter förlossning, det blev en fyra. Hurra!

2 Kommentarer

  1. En mommo skriver:

    Superduktigt!
    Tack för en inspirerande blogg.
    Jag önskar jag kunde få den f-n anamma i mig och lyfta rumppan från soffan.. ! Ikväll! lovar :).

  2. Mixi skriver:

    Va bra att ni har lite hetta sa ni kan trana infor besoket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: