Mamafit.

Jahaja, nu har det gått fem veckor sedan barnet tittade fram och den där visionen om kilona som bara ramlar av en i takt med att barnet äter upp sig i vikt, jag den illusionen är nu krossad. Jag tror snarare att jag väger ett kilo mera än jag gjorde när vi åkte hem från bb. Skyller detta på mina boobs. Dom är modell större. Tydligen kan man inte äta vad man vill och ändå gå ner i vikt och lätt som en fjäder strutta runt i sina gamla jeans trots att man ammar. Den eviga kampen alltså. Ja, vilken tokstolle som helst fattar väl att man inte blir slim av Snickers. Så nu slutar jag äta skit för ett tag, och ökar dom där promenadernas intensitet. Och se där, den senaste veckan har jag gått ner två kilo. Alltså, det är fan helt sjukt. Hur har jag ätit riktigt de senaste veckorna? Eller snanare, hur mycket socker har jag egentligen ätit? Mängden vanlig kost har jag ju inte ändrat nåt drastiskt på, helt enkelt sett till att jag äter regelbundet istället.

Det är ju inget självändamål att bli smal, och det tjatas en hel del om det där, att man ska njuta av att bara vara mamma och skita i kroppen ett tag. Problemet är ju bara att när man håller på och njuter sådär så blir man ju helt plötsligt en heffaklump och innan man vet ordet av är man en morsa som inte mår sådär rysligt bra alls. Tyvärr. Men målet ska ju ändå vara att man mår så bra som man kan när man går här hemma hela dagarna. Och annars också. Faktum för min del är, jag mår inte bra när jag packar på 15 kilo övervikt. Och nu snackar vi övervikt. Inte nåt jiddras om guuuuud jag är så tjock, när man faktiskt inte alls är det. Vi snackar skavsår av valkar. Ont i ryggen och knäna. Huvudvärk och högt blodtryck. Jag vill inte släpa runt på den här skiten som belastar min trettioettåriga kropp väldigt mycket redan nu, fasar för hur jag mår om några år om jag inte tar tag i mig själv. Vet ju vad som finns på andra sidan, när man själv känner sig superstark.

Mådde helt lysande i våras när jag äntligen tog tag i mig själv och droppade femton kilo genom motion och bra mat. Jag har ju väldigt mycket massa att ta av sen innan också, så lär ju inte bli nån pinne nu heller, inte alls nåt jag strävar efter. Jag vill kunna knäppa min byxor helt enkelt, och sluta använda dom här sunkiga mammakläderna med dom där ofantligt sköna muddarna över magen som förlåter allt. Vill kunna springa och svettas och känna den där euforin när man joggar en femma på under trettio minuter i duggregn på varm asfalt. Finns inget hinder för detta. Hittar all inspiration och pepp i världen av glada motionärer på diverse sociala medier och bloggar. Folk som tränar för att må bra, och på ett positivt sätt.

Gjorde dock en väldigt obehaglig upptäckt på Instagram häromdagen när jag letade efter recept på bra mat (tips: Hungryhappens.com). Ramlade över hashtaggen #anamia. Och det taggen borde jag aldrig klickat på. Fy satan alltså. Finns tydligen miljontals bilder på unga flickor som postar inlägg efter inlägg som i princip handlar om hur man bäst undviker mat, självsvält, hur man skär sig för att slippa ångest, och i princip en enda lång bildremsa över människor som vår väldigt dåligt, men det mest upprörande var ju ändå den mängden likes dessa bilder får. Det hela är så ytterst beklagligt och jag känner mig helt dum i huvudet som skriver inlägg om vikt när det finns folk därute som hellre verkar dö än ha ett par lår som inte har ett synligt thigh gap. Hur hamnade vi såhär snett? Tänk, att vissa ser det som en dödsdom om man inte är size zero, att det inte finns nåt finare än när revbenen står ut, att man skryter om det faktum att man klarar sig på mindre än 300 kalorier på ett dygn. Blev uppriktigt sagt riktigt nedstämd.

Imorgon ska jag då på slutgranskningen hos min läkare. Om alla blodtryck och underredet är i form så ska jag sakta men säkert börja röra på mig lite mera. Åtminstone känna på hur det känns. Jogga lite lätt på skogsbanan bakom sportplan. Underlaget är mjukt och banan är bara en kilometer så det borde väl vara ganska lämpligt när man vill känna av kroppen lite. Dessutom ligger detta typ 500 meter hemifrån så om det känns helt åt helvete kan jag lätt bara linka hemåt. Börjar hursomhelst först nästa vecka. Helgen ska jag tillbringa på en ö och där är den längsta motionssträckan från soffan till kylskåpet.

 

 

6 Kommentarer

 1. Helena skriver:

  Det värsta som finns är folk som ger tips och råd åt en även om man inte bett om dem. Nu tänker jag ändå göra det.
  Någon sa att amningen kräver ca 500kcal per dag, och om du fortsätter att äta de 2000kcal du behöver per dygn, så tas de 500kcal som behövs till från ens egna reserver och du förbränner mer än du tar in.
  Att snickers är gott är sen en annan sak 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, problemet för mig ligger ju dock i att det inte handlar om EN Snickers per dag. Utan snarare tre Snickers, två glassar och rent socker direkt från burken om det känns bra för stunden. Ingen självbehärskning. Bättre att äta regelbundet istället och undvika skiten så torde jag inte vara i sån obalans.

   • Helena skriver:

    Jag har varit i exakt samma grop av sockermissbruk, men efter att jag lärde mig att varje gång jag börjar leta i skåpen efter något gott, så är jag egentligen hungrig och behöver snarare mat eller en rågbrödssmörgås så har vikten först stabiliserats och sen börjat gå ner.
    Hälsningar från hon som förr satte socker på fruktyoghurten om det inte fanns annat hemma….

 2. Mixi skriver:

  Du vet sakert redan om denna mat blogg men on inte sa vassegod. Super recept och och sa ar texterna roliga ocksa tycker jag: http://pinchofyum.com/

 3. Suttecity skriver:

  Ja man trycker i sig läskans mycket utan att reflektera… har ingen graviditet i bagaget med drar på 15 pannor to mycket jag med. Provar DUKAN metoden nu och eft de här veckorna inser jag att kolhydrater är min stora bov. I alla former. Även om man måste ha dem i måttlig mängd. Du fixar det säkerligen igen! Snart får du börja ränna runt efter bäbben så då händer det säkert grejer på vågen 🙂 men det är ju som vanligt.. kalorier in/kalorier ut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: