Fem veckor och faderskapet.

1AIdag firar vi fem veckor med barnet. Huvudpersonen valde att göra hela natten till en fest och och höll mig vaken tills vi steg upp där kring fem. Det var lite som att återuppleva förlossningen. Minus, pushmomentet på slutet. Barnets far sov sig igenom alltihopa. Hur man kan sova som en sten när det ligger en femtio centimeter lång typ och gallskriker en i örat övergår mitt förstånd. Kanske han också upplever nåt hormonellt? Nå, jag och barnet tog igen oss sen på kvällen och sov tillsammans i ett par timmar. Ja, och Speedo sov egentligen bort hela dagen mer eller mindre så antagligen firar vi natten lång nu igen. Han har liksom fått jetlag eller nåt för där ligger han och knarrar klockan fyra på morgonen när resten vill sova.

2A 4AEfter fem veckor kan vi konstatera att jag numera inte är Grekens favoritperson, tyvärr. Titeln försvann iväg samma sekund som barnet tittade ut. Ja, åtminstone känns det som om det var år sedan han pratade sådär uuuuuurgulligt med mig. Och jag får aldrig ligga och skeda med honom för han får så jävla varmt, men bebeton får ligga på hans bröst dygnet runt. Den är fin den där, kärleken mellan dom två. Han är dessutom så otroligt chill med sin kid, släpar med honom överallt och upplever inte alls den där stressen som jag kände i början, oron över hur allting ska gå. Nej, papparollen var liksom på nåt sätt klippt och skuren för honom. Och förutom det där med att han anser att barnet är i starkt behov av en Playstation nu vid fem veckors ålder så är vi nog ganska överens om hur saker och ting ska vara. Och man dör ju lite varje gång dom hänger ihop. Sådär så att man tittar på dom i smyg och tjuvlyssnar på monolgen. Om inget annat jag gör här i livet är rätt, så valde jag åtminstone rätt pappa till avkomman. Kärlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: