Vecka fyra.

20140512-181035.jpgIdag var han såhär ljuvlig!

Tack för alla tips angående skrikande unge. Här fortsätter vi skrika lite spontant titt som tätt, ibland inte alls, ibland halva kvällen. Nu har dessutom den unge Speedo lyckats skaffa åt sig en nästäppa som gör att han låter som en rosslande gris när han vaknar på morgonen. Och det allmänna tillståndet har han nu välvilligt delat med sig av till både mig och Greken. Så vi är alla lite halvslut i det här hushållet just nu. Mest synd är det om mig, för hur ska man orka höra på två sjuka män samtidigt? Snubbar med flunssa, ryslig kombo. Nå, mest hoppas jag att ungen repar sig fort, för trots att han andas problemfritt så låter det fan riktigt nasty.

Imorgon ska vi till läkaren på allmän kontroll så får höra vad dom tycker och tror om hans flunssa. Kanske en delorsak till skriket? Vem vet. Tycker iallafall att han äter så sjukt mycket nu helt plötsligt. Pumpade 110 ml och det åt han i ett nafs så brist på aptit är det ju inte direkt. Svårt att veta hur mycket dom ska äta, och när dom skriker bara för att dom redan har ont. Kan ju inte slänga fram boobsen i tid och otid heller. Nån måtta.

GullöGullö.

Annat vi gjort här de senaste dygnen är en mini-loma i skärgården, besökt Gullö-gård, avlastats i ett par timmar då barnets fammo fick umgås med unge och vi fick gå på bio, byggt scen på Serendi, avundats den nya familjemedlemmen hos brorsan, och inte firat Mors Dag alls (Speedo glömde rita ett kort, Mavve sket i det, och jag var sjuk som en hund igår och höll på att gå i bitar tröttma). Dessutom så gjorde jag ett mini-jobb i fredags. Och satan i gatan vad trött jag var efter några ynka timmars jobb på morgonkvisten. Umgås med spädis på nätterna och tänka bild på dagarna är åtminstone just nu en ganska jobbig kombination. Skönt att nästa bokade jobb inte är förrän i augusti.

På tal om tennis så är jag väldigt rastlös i benen just nu och skulle inte huvudet vara fullt med snor så skulle jag vara ute i regnet och vandra. Det där med att jogga får vi nog lägga lite på hyllan. Efter nattligt googlande så tycks normen vara att inte ens tänka på att springa efter förlossning på åtminstone ett par tre månader, helst ett halvår. Det snackas om att livmodern ramlar ut och att allting mår skit eftersom kroppen överproducerar relaxin som gör att lederna är överrörliga, eller nåt. Tydligen ska man inte promenera hemskt långt heller. Mjaa, säger jag… Personligen så har jag ju redan varit ute på ganska långa vandringar, före helgen gick jag i närmare nittio minuter och det kändes topp. Gick ju hela graviditeten igenom, faktiskt ännu veckan innan förlossningen så jag tror ju, och hoppas hårt, att det betyder nåt i sammanhanget, att kroppen repar sig någorlunda fort. Hade ju dessutom aldrig foglossningar eller annat skit och just nu känner jag mig faktiskt ganska återställd. Inte sådär att jag skulle springa intervaller i Billnäsbacken men sådär som att jag gott kunde testa ett lätt spring ganska snart. Men håller i det där lite, ska på återkoll hos läkaren nästa vecka så vi får höra vad hon säger om saken. Skulle också kunna tänka mig att simma men tror inte man ska göra sånt heller på grund av infektionsrisken. Nån som har koll?

Ni som avlat en avkomma, hur länge innan ni började träna?

20140512-181027.jpgFörsöker bota förkylning. Smoothies for the win! (Men inte slår det en Tupla ändå, tyvärr).

 

10 Kommentarer

 1. ingelarudhberg skriver:

  Nu är inte jag en träningsmänniska och blev dessutom snittad så skulle inte ens ha fått gå till svärmor(5minuter bort) så snabbt som jag gjorde. Däremot vet jag att alla är olika, när man känner sig ”normal”, är pigg och mår bra så tror jag inte att det är något problem att börja röra på sig. Bra om du ska på efterkom så hör dig för där. Simning och bastu m.m är väl helt okej när efterblödningen slutat.
  Hoppas ni kryar på er. Det är ingen höjdare när de små är sjuka för man vet ju själv hur trött och ynklig man blir.

 2. MammaM skriver:

  Efter första började jag spela fotboll igen när hon var fem mån, men hade haft en paus på 13år innan henne.. Nu med andra så hade jag eftetgranskning 5veckor efter förlossning o fick grönt ljus för fotisen om jag själv känner att de e okej. Två dagar senare jagade jag boll igen!:) tror nog man långt kan gå på den egna känslan!

 3. Susanna skriver:

  Angående den lilla täppta näsan; världens bästa uppfinning är luftfuktare då man har snörvliga barn. På med den någon timme innan läggdags, så rummet är ordentligt fuktigt. Löser upp slem och snuva och bebben har lättare att andas. PS Vad fin han är!!!!!

 4. Malin skriver:

  Hej! Grattis till er lille!
  Angaende träningen sâ fick jag också höra att vänta med ”riktig” träning tlll 6 månader efter förlossningen. Däremot var promenader, hur mânga och lânga som helst i egen takt perfekt sa dem och sedan var simning en bra gren dâ man inte längre blöder.
  Angâende nästäppan hâller jag med om ovanstående läsare, fukta rummet! Det gâr också bra att hänga upp byket pâ tork i lillens rum eller fukta handdukar. Krya pâ er!

 5. Tiina skriver:

  Heh ”intervaller i billnäsbacken”. ha du kört förbi mig när ja varit dit.. eller va de någo du bara slängde ur dig? Roligt anyhow.. för dit e jag en paren gånger i veckan. Jag vet nog int när jag börja motionera(om alls!) efter förlossningen, men här igen,precis som i så många andra juttun, lönar de sig att lyssna på maalaisjärki och sin egen kropp. Börja jävligt lugnt,beredd på att sluta o stanna upp om de känns dåligt av nån orsak. Nog kan man röra på sig ”enligt normala gränser” (glöm intervallerna dvs 🙂 ) men powerwalkka e ju bra att börja med. Bränner dessutom fett, vilket man vill bli av med. Lycka till! Siitä se lähtee! 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Haha! Nä, har inte sett dig där men brukar själv dra intervaller i helvetesbacken där vid reningsverket. Sen mår man. Bara jag är igång så börjar jag kuta med dig. Du är kova!

 6. Heni skriver:

  Han är helt jätte söt Nina! Han ser helt ut som en blandning av dig och Mavve tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: