Surt.

20140506-085124.jpgJättearg farbror.

Efter två veckor med världens snällaste bebeto har vi nu fått hem en liten kille som får totalt psykbryt på kvällskvisten. Skriket drar igång där efter åtta på kvällen och håller i sig en timme eller två. Gallskrik. Röd bebis. Gråtfärdig mamma. Tystlåten pappa. Helt tydligt har han ont i magen för han krampar med hela kroppen så man tror att man håller i en spänd pilbåge. Misären i detta alltså. Jag helammar ju så högst antagligen är det väl nåt i mitt ätande som inte passar honom. Så nu får jag panik varje gång jag äter nåt. Finns här vitlök? Innehåller detta komjölk? Kommer hela kvällen att vara ett inferno nu?

Vi var på rådgivningen igår och Speedo hade gått upp nästan 400 gram på en vecka(!!!) så brist på mat är det ju inte. Han växer och mår bra och bortsett från kvällsropen så är han ju helt ljuvlig på alla sätt. Inatt vaknade han dock för att äta 4 på morgonen, och bortsett från typ en tupplur på 20 minuter så har han vakat fram till nu, strax före nio. Gnytt, gnällt, och krävt sån otrolig närhet att man börjar uppfatta honom som ett klistermärke i bebisformat. Pigg morsa på det. Vi fick dock tips på lite bebismassage som vi ska göra nu på morgonen när bebton är nöjd, för att se om det hjälper sen framåt kvällen. Bad älskar han ju dessutom så håller detta i sig så får vi installera en pool. Fick även nummer till en kvinna som masserar bebisar sådär på proffsbasis så om herren fortsätter lida så får vi nog ta ett samtal ditåt.

Övriga tips mottages. Så himla ledsamt att stå och vagga med en otröstlig spädis, blir själv fruktansvärt ledsen.

20140506-085145.jpgBättre fiilis.

12 Kommentarer

 1. annamarkelin skriver:

  Kära Nyblivna Mor. Välkommen till Verkligheten. 🙂 nä, men ont i magen är en klassiker. Try this: Fabian höll inne med produktionen i TJUGO dagar. Där snackar vi magont. Hjälper ofta lite att hålla mini-me liggandes på er arm (ofta passar en lite större pappa-arm bra där) med magen neråt, huvet i handen liksom. Så kan man lite puffa på rumpan samtidigt. Poff poff, det ljudet minns man ju. Magen neråt tycks hjälpa en del. Strunta i vad du har ätit såvida du inte dragit i dig chili eller 3 liter kaffe, de får magont för allt ändå. Lev genom det, bara. Massage och mage ner, och hoppas det går över. De är ju mysiga när de sen glimtar till och ler lite mellan varven 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Här är det inte produktionsuppehåll direkt, snarare bajsas det minst fyra gånger per dag:) Och han hatar att hänga på mage, tycker det är svintråkigt att inte kunna fokusera på folk. Tror vi får bo i badkaret helt enkelt, tycks vara det ultimata.

 2. Winstons mamma skriver:

  Winston var ett kolikbarn i mild grad sades det. Han gallskrek kvällarna igenom. Jag gallskrek också av tröttma och frustation! Kändes för JÄVLIGT att inte kunna hjälpa honom.
  Ett tips som hjälpte var att vi besökte Helena Takolander i Ekenäs. Har du hört talas om henne ? Hon gör underverk. Hon ger det lilla livet massage och zonterapi.
  Jag tyckte att tre månader var en pest. Tyckte att tiden stod still, njöt inte riktigt av mammalivet fullt ut pga all stress kring kvällskvisten. MEN efter tre månader var han som förvandlad!! Precis som de säger att det skulle vara, så var det!
  Och allt efter det att han blev tre månader har tiden bara runnit iväg😊

  • Winstons mamma skriver:

   Ps vi gav också cuplaton(elr hur det skrivs) finns på apoteket👍 det är droppar du ger honom och det hjälper gaserna i magen som gör ont. De spräcker bubblorna i massen.

 3. Lotta skriver:

  Vilken supersöt arg (och glad) gubbe!

 4. Anna skriver:

  Kan också rekommendera Helena Takolander! Och fastän det stämmer att det mesta kan ge dem ont i magen så är choklad (koffein o annat starkt) nog ganska paha för små magar… Tyvärr! Det som är ju så bra för trötta mammor 🙂 och vill du vara riktigt hurja så finns det ju ”kolik-dieter” för ammande mammor… Ganska tråkig meny, men har förstått att det brukar ha effekt…
  Vår L hade inte kolik men nog ett enormt missnöje pga magen, som senare visade sig vara reflux och mjölkallergi. Det som hjälpte var att klämma in honom i bärselen där han fick skumpa omkring samtidigt som han var riktigt nära och massage. Vi gav också mjölksyrebakterier (dds junior) som var bra.

 5. Bebisen liggande på magen på armen och puffa på rumpan så som anna skrev + cuplaton + massera magen försiktigt. Låter precis som vi hade det hemma i början. Sedan gick vi på zonterapi på rådgivningen här i Ekenäs och det löste sakta problemet. Vår tös hade problem med hård mage även om hon kakka rätt normalt.

 6. Kajsa skriver:

  Så där har våra också härjat som spädisar, men ”bara” några veckor. Det var inte kolik eller någon allergi mot vad jag åt, bara helt vanligt magknip + ibland reaktion på antibiotika jag åt pga div bröstinfektioner. Minns att vi körde magdroppar från apotektet. Pappor är väldigt praktiska i de här situationerna. Mamma luktar bara mat och då ville våra äta konstant för att bli av med obehaget, men det snarare förvärrade det hela. Det var någon form av idrottsevenemang när vår yngsta var spädis, vi stängde in far och dotter i TV-rummet varje kväll.

 7. Jenny skriver:

  Låter så himla bekant det där, färskt i minne ännu! :/ det är jobbigt men det kommer att gå om, så låt inte stressen ta över som det gör för många även mig! För vår pojke visade de sig sen att han var mjölkallergiker men de som även orsaka värrigare knip var allt som bildar gas: äppel, ärter, blomkål, lök o den dör j*ävla chokladen !! http://youtu.be/yNpy-rw9csw här en video på kolikmassage, pröva de! Kämpa på!

 8. Inkku skriver:

  Jep, jep, been there…inte skoj. Vi gjorde jumppa med vår unge dvs, lade bebin på rygg, tog tag i hennes ben och gjorde försiktiga ‘cykel’rörelser, dvs tryckte upp benen/knäna mot magen. Det hjälpte en del och det kom en massa pruttar 🙂 Tyvärr hjälpte det ju inte alltid, men ibland. Sen i nåt skede slutade hon kakka…så då fick vi gå på ‘tömning’ emellanåt, eller så kom det ett sådär megalass med skit en gång per 10 dagar…skoj..höh?urk! Det är ett helvete en tid, men det blir bättre efter 3mån, tröstar knappast nu…, men prova på zonterapi, det kan inte bli värre av det. Och knappast beror det på din mat, ni har ätit samma mat iöver 9 mån redan! Kämpisar till er alla!

 9. Eva skriver:

  Kom ihåg att ta hjälp av när och kära om du kan. så att du får någon andepaus, om det blir alltför jobbigt!

 10. Elisa skriver:

  Vi hade samma med M, det löste sig när jag lärde mig kolikmassage och lämnade bort alla droppar (rela, d-vitamin osv). Hon hade ju inte kolik men kolikmassagen hjälpte iallafall. Hon begär fortfarande efter den ibland om hon har knip i magen, och den funkar faktiskt på vuxna också! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: