Hälsan.

2A 3ASpeedo var en lysande modell igår.

Imorgon fyller mitt barn tre veckor. Och jag har varit en usel fotograf för jag har inte lyckats fota alla hans officiella spädisbilder ännu, nåt som jag brukar be kunderna boka in innan bebeton är äldre än två veckor. Men vi har helt enkelt inte hunnit! Och pappan i familjen jobbar så rysligt mycket att det inte blivit av. Så, igår fotade jag lite på egen hand och tanken är att ta resten nu under veckan. MÅSTE ta resten nu under veckan. För precis som jag säger åt mina kunder så blir ungen bara mera svårfotad ju längre tiden går, om man vill ha dom där ytterst sömniga bilderna alltså. Dessutom så dyker dom där förbaskade hormonnipporna upp där kring tre veckor så det är ju inte så jäkla hot direkt. Nå, en stund kunde vi fota igår iallafall innan Speedo fick raivare och vägrade ställa upp på sin mors orimliga krav.

Idag är jag och avkomman på tumis igen. Faderskapet är på Serendi och vårstädar och testar sommarmenyer. Själv känner jag ett akut behov av att komma igång med nånslags träning nu. Jag är ju ute och går varje dag men känns inte sådär jättesvettigt direkt. Blir lite frustrerad men vet att jag inte ska jogga iväg nu såhär direkt. Känns någorlunda ok i kroppen redan men vågar inte helt lita på att allting hålls intakt såhär bara tre veckor efter nedsläpp. Köpte därför Olga Rönnbergs bok idag, denna:

Skärmavbild 2014-05-04 kl. 11.36.19Kvinnan har fött fem barn och är sådär sjukt fit och redig som främst gör en jävligt bitter. Men tänkte kanalisera svartsjukan till nåt produktivt istället, och ta tag i min egen situation. Jag är himla trött på att vara en tjockis nu. Nio månader av viktuppgång räckte bra till. Vill gå ner nu. Vill komma in i mina byxor igen, och inte känna mig som heffaklumpen här hemma. Sliten och sunkig och inte ens lite hot nånstans. Måste hitta min mojo. Vill kunna springa en tia igen där lagom till augusti eller så. Ska inte vara omöjligt, eller det ÄR möjligt snarare.

Jag måste få ordning på maten först och främst. Blir för långa glapp mellan målen nu och jag är seriöst hungrig KONSTANT! Måste bero på ammandet, antar jag, för jag har aldrig i hela mitt liv varit så hungrig som jag är just nu. Kunde äta dygnet runt. Problemet är bara det att jag mest av allt vill äta godis. Choklad i alla sorter. Äter t.o.m. svinasig mörkchoklad om inget annat finns till hands. Huj. Nej nej, ei näin.

Så ja, idag sätter jag igång med projekt Ninas Välmående 2.0. Onödigt att skjuta upp den saken tills imorgon. Bara bebeton vaknar och äter så tar vi en vandring mot stan efter lite nyttig mat och sen kan googlandet efter lämpliga träningsformer börja. Och den sjunde juni ska jag kom in i nåt snyggt, nytt, klädesplagg, och vara nöjd att jag är på gång igen. Nu kör vi.

10 Kommentarer

 1. annamarkelin skriver:

  Heja dig! Olgas bok är bra, sen finns det ju en rätt trevlig Crossnature Mama-grupp här i krokarna, men det är ju förstås lite långt att köra enkom för träning … 🙂 Appen MammaMage är fantastisk, Katarina Woxnerud kan allt om träning för nyblivna mödrar och om du följer den så får du en grym bas att utgå från.
  Å du – ÄT. Bra mat, frukostlunchmiddag och så mellanmål. Helt enkelt så trist att du borde laga stora mängder och lägga i matlådor, men det funkar. Köp 2 kg lax och ugnsstek, lägg i lådor med bulgur/quinoa/couscous. God sås på turkisk yoghurt, mättande grönt på det. Kan man lätt äta 4 gånger i veckan. Kyckling med detsamma, eller ris. Eller en ugnsbakad potis i mikron, tar 10 min. Spenatpannkaka i ugnen – gjorde just en stor på 6 ägg, 1,5 dl mandelmjöl, ca 3 dl fullkornsvete/graham, en sisådär 5 dl mjölk och en påse fryst spenat. Typ. 220 grader, 25 min. Räcker till lunch/mellis några dar. Keso och rivna morötter till det.
  Och vill du låta bli chokon – köp inte hem. Enklaste tricket i boken och det enda som funkar på mig. Plus att jag inte ska handla vid 15-16 på eftermiddan, då är det kört.
  Ha nötter hemma, ät.
  Å du – Ella´s Kitchen har smoothies för bebbar, de funkar PRIMA till morsan också. Botar sötsug redigt effektivt, säger sockergrisen.
  Hojta om du vill ha träningshjälp. Lovar att det inte blir nån halvmara. 😉

  • NinaFotograf skriver:

   TACK! Värsta bra tipsen! Började redan med bulgursallad med svarta bönor och chorizo idag, och sen kör jag bananpannkaka till middag. Och jo, inte köpa hem skiten är det enda som funkar för mig också. Out of sight, out of mind. Ska ta ner appen också.

   Och råkar jag vara i city nån morgon inom snar framtid så kommer jag med och kutar genom Brunnsparken:) KRAMAR. (Återkommer med träningshjälpen, minus halvmaran, blir bra).

 2. Lotta skriver:

  Det börjar en mamma-baby joga inkommande tisdag på mbi. Jag tänkte släpa mej dit, är iaf bättre än ingenting. Där var väl nån åldersgräns för babyn men tror nog inte att nån stoppar dej om du vill komma med, Speedo kan ju snarka under tiden 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, såg på hvc nån lapp om det där. Tyckte åldersgränsen för bebisarna var 6 veckor. Han är ju bara tre så undrar hur det riktigt funkar.

   • Lotta skriver:

    Fick en sådan bild av jogan att den är rätt så lika som gravidjogan vi gick på. Tror int man gör så mycket med babyn, om man nu inte vill det nödvändigtvis. Men jag kan ju ha fel. Själv tänkte jag att Nisse får sova i bilstolen under tiden 🙂 då är han nöjd.

   • kaaarins skriver:

    Jag gick på mamma-baby joga när vår son var liten och jag tror att åldersgränsen var 3 månader då men jag ringde och frågade om vi ändå kunde komma fast han var yngre och det gick bra. Man gör inte så mycket med barnet ändå, lyfter lite och har i famnen ibland men om han är för lite för det så kan han bara ligga bredvid 🙂 Lättare är det ju mindre han är tycker jag, det blir inte mycket jogat när ungen kryper omkring överallt.

 3. Inkku skriver:

  Bra och mycket mat + 2 timmars rask gång med vagnen /dag och kilona försvinner när kroppen vant sig. Amningen tär på kroppen och du behöver massor med näringsrik mat, och lite choko 😉 Efter ett par lånader börjar du jogga med vagnen och tar Speedo med till gymet 1-2 ggr /vecka och så småningom är du inne i din ‘ normala’ rytm igen. Och kilona lämnar du efter dig på vägen 🙂

 4. Eva skriver:

  Oj, vänta bara, ammandet kommer helt plötsligt att ha tagit otaliga kilon av dig utan att du hunnit tänka heller. Plus halva håret 🙂

 5. malin skriver:

  appen mammamage köpte jag förra veckan. Har så ostabil rygg/länd så fick den rekommenderat av en fysio, hoppas den kan hjälpa. Den kan du också starta med redan nu 🙂

 6. Winstons mamma skriver:

  Minns känslan av konstant hunger samt törst. Jag åt redan på bb som en häst, allt dög och inget blev kvar på tallriken. Och varje gång han greppa bröstet kom en törst som jag kan tänka mig att en borttappad vandrare i öknen bara kan känna. Herrejäklar hur jag svepte vatten😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: