En vecka.

1 2 3 4 5Sådär. En vecka in i föräldraskapet till den här nya lilla individen. Det har gått väldigt fort, och jag känner mig fortfarande helt absurt mycket på en annan planet. Det är så självklart att Speedo är här, som om han aldrig varit nån annanstans. Men ändå så måste man liksom kika ner i vagnen med jämna mellanrum och bara fundera för sig själv ”jaha, hur ska JAG kunna ta hand om dig då, lilla man.” Några rutiner kan vi väl inte prata om i det här skedet direkt, det går på i sakta mak. Hoppas verkligen att han fortsätter med det tempo han har nu dock. Han sover väldigt mycket, är klarvaken typ en timme i stöten, och äter som han ska. Inatt sov han från midnatt till sex, åt, och somnade om tills tio. Han har haft några värre skrikanfall på kvällarna men det är helt tydligt magont eftersom det kommer som små kramper och hela hans kropp blir som en spänd båge. Får riktigt svårt själv för man kan liksom inte göra nåt just då. Jag blir helt gråtig. Men en huippuman är han, vi är ytterst kära i avkomman.

Själv börjar jag vara lite grann återställd rent kroppsligt. Suktar efter att kunna gå eller jogga låååånga sträckor men just nu klarar jag bara av att gå in till stan och knappt hem tillbaka, vågar inte mera för hela kroppen känns tung i bäckenet och jag är rädd att nåt ramlar ut om jag så mycket som nyser för mycket.. Känner mig inte helt hundra alltså. Och ska inte skynda iväg, jag hinner ju liksom ta igen träningen och friskluften. Vi tar det lite som det kommer.

18 dagar efter förlossning.

1 Kommentar

  1. Eva skriver:

    Förstod aldrig då folk runt omkring frågade ” Nå, har du fått några rutiner än”? Som om det var det viktigaste? Fick nog inga rutiner före barnet var ca 2 månader. Den enda rutinen som fanns var skillnaden på natt och dag. Det var det. Resten styrde nog barnet, allt från mat till sovas. Allt kommer nog efter hand med tiden, ta ingen stress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: