Kycklinglotto!

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 22.04.28

Dom gör så roliga saker på mitt jobb ibland, speciellt när jag inte är där tydligen. Sanne, som jag jobbar med, bor på vischan här i Karis och driver bloggen Hönshuset som ni kanske ramlat över nångång? Anyhuuu, nu när vi närmar oss påsk så har dom på det goda Världsbladet startat upp det lysande projektet Kycklinglotto! Alltså, man ska tippa vilket ägg i deras hönshus som kläcks först nu till påsk, och hela processen kan man livestreama dygnet runt. Älskar sånt här! Är ju dessutom sjukt sugen på att nån dag skaffa sommarhönor till Serendipitys gård men Greken är inte helt med på det här projektet ännu, men nån dag kanske.

Går ju dessutom kurs på mbi i just höns för hemmabruk så det ligger liksom i tiden. Så mycket vet jag iallafall att man behöver inget tillstånd om man har fem (sex?) hönor för privatbruk i stadsmiljö, ingen tupp dock (sjukt störigt ljud antar jag).

Men jo, in och tippa nedsläpp för kycklingarna! Här hittar ni livefeeden.

8 Kommentarer

 1. Lotta skriver:

  Höns är helt bäst! Och jo man måst ha lov/ anmäla kräken även om man bara sku ha en hönshjärna. För oss krävdes en ”registrering” av gården + anmälan av hönsen. Och det att tuppen stör, njaa… Våra höns för nog ett jäkla oljud, värre än en tupp 😀
  Och ännu till det som du skrivit i tidigare inlägg, misstänker du att ungen svängt sig.Kräv en ultra, lita inte på rådgivningen… Åt mig sa alla, även läkaren, att huvet är ner och babyn fäst sig. Och på bb konstaterar de att rumpan är neråt, har varit så hela tiden och så blev det nödkejsarsnitt. Vill ju inte skrämma upp dej men känns det osäkert så kräv en koll.

  • NinaFotograf skriver:

   Nä, känns nog som fötterna ligger under mina revben men har nog noll koll på hur man kan ligga som en kringla sådär hursomhelst:) tur att allt gick bra ändå, Lotta! Vill nu bara att det kör igång för min del också. Gick du över?

 2. Jenny skriver:

  Du kan fråga din kollega att till vad går pengarna till när man deltar?

 3. miilo skriver:

  herreguu så mysigt de sku va med höns på serendi! tänk sen sku man liksom kunna få sina varmisar med supernärproducerade ägg. Hur bra som helst! och bra lottoidé också föresten, dom e nog så finurliga där på tidningen, kommer bli riktigt tomt att inte jobba där i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: