Fotoutmaningen: 3. En bild på en fantastisk människa.

AnksterDetta är min gode vän, Agneta. I min telefon, i min pappas vokabulär, och i den här bloggen heter hon Anki Bagger (främst för att min farsa har en genomrotig humor som gått i arv, namnet fastnade). Anki och jag har känt varandra i en livstid, våra mammor gick i skolan tillsammans och jag och den gode Baggern växte upp fyra hus ifrån varandra i Lövkullaidyllen på 80-talet. Våra småbröder är bästa kompisar och det är liksom så självklart att den här kvinnan med världens i särklass mest svårstavade födelseefternamn alltid funnits i mitt liv att jag aldrig ens reflekterat över hur få förunnat det egentligen är att ha en polare som är en så diametral motsats till dig själv men ändå är så självklart fungerande i samband med din totalt annorlunda personlighet.

Det fina med den här människan är att det finns nog inte EN person som har nåt illa att säga om henne. Hon har backpackat jorden runt ensam, bott i regnskogen i den australiensiska bushen i en gammal buss, snorkelinstruerat irriterande tyska turister i Thailand, slitit i en vidrig bar i England, och bara rakt igenom glidit runt på den här planeten med ett sinnelag som bara skriker ”det fixar sig alltid” (trots att hennes bagage inte en enda gång kommit hem samtidigt som henne själv). Dessutom är hon den enda som har ett lika absurt intresse som jag själv för allting romcom-, Colin Firth-, Downton Abbey-relaterat därute. För att inte förglömma, vi är båda absurt förälskade i såväl Ricky Gervais som i alla videos på Youtube där getter figurerar.

Det, mina vänner, är den fantastiska Agneta det.

Uno

2 Kommentarer

  1. Agneta Falck skriver:

    okej…nu e jag så rörd att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Är inte säker på att jag e så fantastisk. Försöker väl mest bara att ta mig genom livet (med jävligt dåligt lokalsinne dessutom) och se vart jag hamnar och lite trassligt blir det ju ibland och då är den bästa platsen uppkrupen i din soffa, en jaffa och Hugge & friends. Tack för alla skratten längs med åren och dom som komma skall. ”Laughter is the best medicin” David Brent

  2. mamma skriver:

    En bra beskrivning av Anki!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: