Ode to my friends.

Men vad det kommer otroligt mycket värdelöst skit på teve nuförtiden då. Inte ett enda vettigt program förutom Antikrundan, oberoende av tid på dygnet. Tacka högre makter för Netflix. Igår låg jag stilla och tittade på FYRA filmer på raken. Förstå. FYRA! Vet ni hur rastlös man blir efter en sån dag då? Jo, man blir helt kokko i huvudet. Men kunde inte göra så mycket annat heller. Hade låg feber hela dagen så jag orkade liksom inte göra ett jota ändå. Men idag är jag på gång igen, endast den ettriga snuvan återstår. Good riddance, för att ligga här ensam i ett dygn är ingen keeper. Så, här i pausen mellan att föra ut tiotals pafflådor fyllda med skit och väntan på dagens höjdpunkt, lunchen, så kan jag ju plita ner några ord här.

Imorgon åker jag in till Helsingfors. Behöver lite mental stimuli, eller ja extremt slapp humor åtminstone. Ska träffa den bäste Mini-Me och det var minsann inte igår. Tror defacto att det är så tragiskt att vi inte setts sen Bokmässan i höstas? Det är fan skamligt. Det är en annan utmaning med det här barnavlandet, man blir ju lite disträ rent allmänt och jag upplever att jag tappar bort folk längs med vägen. Det ÄR en enorm livsomställning det här, bara väntan på bebisen. Är livrädd att tappa bort mina polare längs med vägen. Dom som följt med en runt jorden på alla äventyr, dom som gråtit med en när allting bara varit åt helvete, och dom som man aldrig beter sig vuxet med, men som aldrig skulle lämna en i sticket. Skräcken i att man nu blir en såndär tråkig morsa som inte ser längre än sin egen utputande navel och glömmer att det finns andra vuxna människor därute som är lika intresserad av spädisar som jag själv är (d.v.s. inte alls), ja, den är stor.

Självklart förändras ju livet nu. Men jag vill ju ha det bästa av det gamla livet kvar fortfarande, det liv som man bara upplever med sina bästa kompisar. Jag VILL ha kvar hysteriska skrattkvällar eller maratonsessioner framför en ytterst stelbent Hugh Grant eller Colin Firth-typ som bara en sann polare kan förstå tilldragelsen till (och knappt dom heller). Jag vill ha kvar spontanäventyr i Stockholmsnätter eller nattvandringar genom Bohusländsk skärgård. Förnedringssessioner där man avverkar vem som betett sig mest rotigt kvällen innan, eller direktflyg till en helvetes grekisk ö infekterad av fulla skandinaver med ett dygns varsel bara för att man kan. Inser ju begränsningen i detta. Faktum är att så jävla skandalöst orkar man inte ha det hela tiden ändå. Men jag önskar… tror, och hoppas verkligen intensivt, att jag fortsättningsvis är en person som mina närmaste homies ännu orkar titta på efter att den här bebeton tittar ut. Jag hoppas att min egen pejl på läget är så pass intensiv att jag förstår vem som vill höra om bebisens gröna bajs och vem som verkligen vill highfajva mig med en stol i ansiktet när jag börjar beklaga mig över läckande boobs.

Så, kära vänner, glöm inte bort mig! Kom ihåg, jag var också underhållande en gång för länge sedan. Och jag lovar att vi aldrig ska diskutera bajskonsistens (om det inte är direkt relaterat till er.) Puss.

Friends

 

3 Kommentarer

  1. Mixi skriver:

    NEVER!!
    Min kompis sa precis idag nar vi diskuterade detta att hon ska ”write myself a letter whilst pregnant telling myself to chill out and open it once the baby is born to remind me not to be a super hyper unrelaxed mum”. Tyckte det lat som ett bra tips 🙂

  2. Lajna skriver:

    ❤ hördu ja tror nog int du har någo att oroa dig över! du kommer att va minst lika cool som mamma! En kaveri va just på tumis me sin 2-åriga son ti Mexico så helt tydligt e de möjligt att fortsätta äventyrandet även som mor. Ska bli huippu å träffa er allihopa snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: