Ta tag.

1Välkommen till Himohamstraajat – Karis edition! Seriöst så går det alltid såhär när vi lyckats städa upp en del av huset, en annan del förfaller. Detta är vårt gästrum. Ni ser kanske en säng där längst bak? Ja, ingen har väl sovit här på väldigt många månader men tanken är ju att detta ska fungera som ett gästrum. Våra gäster är ju visserligen inte av den kinkiga sorten men att tvinga någon att bo såhär är väl på gränsen till misshandel. Det här rummet har egentligen aldrig använts under de fyra år jag bott i huset men en tid fungerade det som något slags teverum där vi en eller två gånger satt och tittade på film eller spelade X-Box. Men det har vi nog inte gjort på ett par år. Och det senaste halvåret har vi helt enkelt flyttat in allting hit som inte fått plats nån annanstans. Sen stänger man dörren och ignorerar vad som döljer sig där.

Frågan är nu vad vi ska göra med de hundratals dvd-filmer vi har? Vill egentligen donera bort allting som inte är extremt relevant för min filmsmak (vi snackar the Office-boxen, Arrested Development-boxen, Napoleon Dynamite, Muriel’s Wedding, och extrem-keepern Dirty Dancing). Därtill så har Greken typ femhundra cd-skivor som han skyddar med sitt liv. Dom lyssnas ju aldrig på eftersom det mesta finns på Spotify men det tycks vara irrelevant. Känns väl lite som att slänga sin själ i soptunnan, eller åtminstone hela sin tonårsperiod. Själv är jag sannerligen ingen sparare alls, så för min del får allt flyga ut. Är så osentimenatl att jag inte ens sparar brev och sånt som jag hittar när jag städar. Sånt som man säkert kan bli lynchad för. Funderade seriöst att slänga studentmössan en gång men nån villrådig räddade den i sista stund. Varför vet jag inte, det är inte så att jag tar på mig den vid extra festliga stunder.

Nåjo, eftersom jag städat precis allt annat i det här huset (t.o.m. gått så långt att jag just nu tvättar dynorna vi sover med) så tänkte jag att jag skulle börja med det här monsterprojektet idag. Är flunssig som en seppo och mitt planerade besök hos Mini-Me fick ställas in så det återstår att inte tappat förståndet här i min ensamhet. Kan INTE ligga stilla på soffan. Visualiserar att Speedo kommer fortare ut om jag håller mig igång. Antagligen inte… En kompis fick barn förra veckan, två veckor över tiden, och hon gick på gym ännu för en månad sedan. Tror vår unge är för lat för att rusa ut. Åtminstone känns det nog inte som om nån förlossning ligger nära till hands. Ligger nog bara där och tänker att det är förbannat skönt att ligga där och guppa i värmen. Förstår hen. Minus tio grader här imorse. Inte direkt nåt att rusa ut till.

6 Kommentarer

 1. Kajsa skriver:

  Släng inte pilatesbollen bara! Den blir bra under den första fasen av förlossningen, när du vankar omkring hemma med medelstarka värkar och ska vila/slappna av så att du öppnar dig. Guppande på boll sägs underlätta processen (har inte testat men tänkte göra det den här gången. Men det blir väl som vanligt, att jag hamnar i fosterställning i sovrummet tills det är dags att åka in. Jaja, man kan ju ha ett mål i alla fall.)

 2. Mixi skriver:

  Hej fick du mitt mess haromdagen? Om int sa tack for bockerna, dom kom fram forra veckan:) Kram

  • NinaFotograf skriver:

   Nä, skicka du via Whatsapp? Hade inte tagit ner den på nya telefonen men nu så. Bra att dom kom fram. Mycket nöje! När anländer ni?

   • Mixi skriver:

    Nej skicka helt vanligt mess, med bild och allt fran poolen 🙂 Det ar bara jag som kommer till Finland, G aker till London for att halsa pa resten av familjen, jag kommer den 30.4 och aker vidare den 7.5. Ses snart, kram

   • NinaFotograf skriver:

    Nå voi saakuti, inte har jag fått nåt sånt. Brukar vara strul med mms från utlandet. Så du firar Vappen i karis? Huippu! KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: