Fredagen.

31 2Varför vaknar man halv åtta när man får sova ända till lunch om det råkar kännas rätt?  Nå, idag så vaknade jag av det faktum att en ytterst brutal postman stod och bankade på dörren med nåt jävla paket till Greken. Nå, han kunde gott stå där och banka för klockan 7.30 stiger jag inte upp och mojnar på någon överhuvudtaget. Men sen när snubben rivstartade iväg så låg jag ju där, klarvaken, med en sol som pinade sig igenom dom trasiga spjälgardinerna. Så, fanns liksom inget annat val än att stiga upp och försök nappa tag i den där fredagskänslan som normalt brukar infinna sig. Men ja, det kändes inte som fredag nånstans. Det känns bara som… ja, som en vanlig dag. Underligt dock att kunna ta sig tid att sitta ner och äta frukost under en längre tidsperiod än de normala sex minuterna, och dessutom kunna läsa hela Världsbladet och inte analysera sönder den på ett morgonmöte. Försökte tvinga Mavve att joina mig, men han är en uttalad frukostföraktare så han var ju till ingen nytta. Han roade dock sig själv med att stjäla mina smörgåsar när jag gick på toaletten och bet i en av dom bara för att han inte är riktigt som alla andra. (Vi har ett absurt förhållande.)

Det är inte så lätt det där, att landa i en ledighet. Samma sak händer varje år jag åker på sommarsemester. Första veckan går åt till att ta tag i ångesten över att man är sysslolös, därför brukar vi åka bort första veckan av ledigheten, för att kunna greppa det hela. Funkar magnifikt. Nu åker jag ingenstans, för ingen annan är ju ledig. Så jag roar mig med helvilda saker som 1. Städar hela huset. 2. Powerwalkar ungefär en timme varje dag. 3. Tittar på romcoms på Netflix. 4. Tänker på att det måste vara hemskt att vara arbetslös. Min läkare igår sa till mig att det är nu man ska ta det lugnt och göra roliga saker ”som att shoppa.” Tycker om min läkare.

Gårdagens höjdpunkt var dock när Greken meddelade att han köpt en present till mig. Han brukar komma med romantiska saker som till exempel startkablar så förhoppningen låg väl ungefär nånstans mellan spolarvätska och skokräm så när han överräckte en sprillans ny Fjällräven Totebag där på kvällskvisten så fick jag glädjefnatt! Fatta vilken fin present! Har tittat på den där väskan i en evighet och är ju kär i allting från Fjällräven så blev ju helt sjukt lycklig. Bästa grejen, man kan ha den både som ryggväska och vanligt buren i handtagen. Inte ens smörgåsinfernot imorse förstörde fiilisen.

4Nåjo, fredag som sagt och eftersom huset nu är uppstädat så återstår väl bara monsterprojektet: Reda upp mitt eget datorarkiv. Mappa bilder, överföra till hårddiskar och rensa upp hela Mac. Det kommer väl ungefär att ta ett år och är ungefär lika underhållande som en rotfyllning, men som alla så glatt påpekar hela tiden: ”Bäst att njuta av att göra saker nu, för snart är det slut på det.” Tack, känns spännande att bli mamma.

4 Kommentarer

  1. Jennifer Ahtola skriver:

    Fin! Har likadan fast blå 🙂

  2. ingelarudhberg skriver:

    Vad fin den är! Allt behöver inte bli så hemskt när man blir mamma, man kan nog även i fortsättningen ha det roligt och ibland göra saker som man själv vill också 😉

  3. Malin skriver:

    Så sa alla till oss med då jag var gravid, det har aldrig varit ett problem här. Vi har egen tid och tar också honom med på allt vi gjort. Lika det där med sovandet, stämde heller inte här. Han sover som en kung. Så vi har fått ett super lätt barn, och det skall bli det samma för er 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: