Gung.

Tyger1TygerFick ärva en gungstol idag. Ja, den är ingen skönhet. Väldigt old school, om vi säger det snällt. En total mommomöbel. Men jag ser potential i den här pjäsen. Överlämnaren sa att ”självklart ska du klä om den!” så jag tog det som ett tecken på att jag hittat mitt nästa projekt. Ser att det kan bli något väldigt fint av det hela, med lite kärlek och brutalt färgglatt tyg och en helommålning. Gungstolar behöver ju inte vara museiföremål, man kan göra nåt jäääääkligt sweet av det hela. Det liksom kliar nu i fingrarna.

Stolen kommer att placeras i Speedos rum så slipper dessutom investera i en ny fåtölj där. Så, får se vad det blir av det hela. Ljuvliga tyger råder det ju inte direkt någon brist på. Frågan är bara hur galen man ska vara i det här projektet? Måla stolen knallgul och klä den i knallblått tyg i vita hjärtan? Eller måla stommen vit och välkomna en drös av elefanter? Ja, vad tror ni?

6 Kommentarer

 1. suttecity skriver:

  Vi målade vår vit och då var det poppis med blommor så det bidde sådana. Gillar de här amerikanska gungstolarna (så har de alltid kallats här hemma hemma) då det är lite mer lättplacerade då det är en ram som den står på och man slipper de långa medarna som gör den svåra att placera annat än i hörn. Ser fram emot färdig-bild 🙂

 2. Tove skriver:

  Om jag skulle ärva en sån gungstol skulle den nog få fortsätta se ut som den gör, jag tycker den är jättefin! Eller sen skulle uggletyget passa fint om man inte målade om 🙂

 3. Röstar också på ugglorna och omålat. Det skall sandpappras så tusan för att färg skall fastna på sån där lackyta. Och av erfarenhet vet jag att pinnar är ett helsike att både sandpappra och måla. Så att det blir snyggt kalla fall. Om man inte är så noga med rinn i färgen, kanske det går utan nervsammanbrott. Men de där ugglorna är ändå helt ljuvliga.

  • NinaFotograf skriver:

   Nja, alltså har gjort så med alla möbler jag målat om att jag bara Otexat under och sen målat på, då slipper man det där hetsslipandet. Och bra har det blivit! Men får se lite, skitsvårt att bestämma sig.

   • Nå jo, nog går det säkert, fast jag är lite mer luomu och traditionell då jag målar (dvs oftast linolja utan terpentin eller annat stydigt). Och skulle definitivt inte andas in såna ångor som gravid. Fast jag inte annars är så hysse. Men däremot utbildad men icke användbar dekorationsmålare av den gamla skolan

 4. Katarina skriver:

  Jo, håller med ovanstående. Snyggast är det att lämna omålat. Och jag gillar också ugglorna mest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: