Valentin.

KärlekJättedålig idé att jobba igår, för nu är jag ännu mera förkyld än innan. Så sanslöst värdelöst att vara sjuk. Och speciellt idag, på Kärleksdagen! Dagen då man vaknar till ett fång av röda rosor och ryggmassage och nybakta semlor… öhh, nej. Vaknade till Mavves alarm och en man som ylar ”neeeej, vill inte!” Det var ju inte sådär sjukt romantiskt på nåt sätt. Sak samma, kände mig så jävla miserabel ändå så det där med att fira storslaget fick vara även på min front. Orkade klämma fram ett ”glad Vändag” innan han rev täcket av mig bara för att jävlas och sen var det slut på firandet. Länge leve romantiken.

Men ÄR ju defacto en romantiker av stor rang. Älskar alla Mr. Darcys därute. Storslagna gester och yyyyybersöta chokotårtor som bärs in av hundvalpar eller vita duvor. Kan inte nån berätta det mest romantiska ni varit med om? Eller ens hört om? Behöver en pick-me up. Sitter här hemma och mår allmänt skit. Dessutom så lyckades jag slå en puukko genom min tumme igår och ifrågasätter fortfarande mitt beslut att inte åka in och sy skiten. Kommer att bli ett vackert ärr. Och vi har slut på plåster, så jag har sovit med ett kilo bomull lindat runt tummen med tejp. Så, måste rycka upp mig och svinga via apoteket i något skede. Poop. Därtill hade jag sen tidigare ett affärsmöte inbokat på eftermiddagen idag. Dom haffar mig säkert direkt: snorig, blodig, och totalt sliten som människa.

Nej nu, ska försöka duscha och mentalt radera dom ytterst oromantiska bilderna som Greken bombar mig med via Facebook just nu. Vi har ett underligt förhållande.

Glad Vändag. Krama era kaverin idag.

 

8 Kommentarer

 1. Kajsa skriver:

  Åh, kombinationen graviditet + förkylning är värdelös. Har just tillfrisknat efter fem sådana veckor. Himmelriket när man kan andas genom näsan igen. Krya på dig!
  Det mest romantiska jag varit med om måste nog vara Johans frieri. Det är den 28 mars 2007, typ onsdag eller någon annan osexig vardag. Jag kommer hem från jobbet och hör skrammel från badrummet. Där står en karl i rosa kalsonger, skjorta och kavaj. Den där karl vet att hans flickvän tycker om när det är städat, så han försöker feja lite för att förhöja effekten på det som komma skall. Han släpper skursvampen, trollar fram en liten hjärtformad ask och går ner på knä där i hallen. Säger hela mitt namn, inklusive mellannamn och efternamn, och frågar om jag vill bli hans fru. Jag, som vanligtvis är ganska rapp i käften i hans närvaro, blir helt mållös. Men jag måste ha sagt ja, för kort därefter sitter det en ring på fingret och vi dricker skumpa på Borås mest fancy restaurang. Då ringer mäklaren och berättar att vi har vunnit budgivningen och nu är husägare. Två veckor senare är bröllopsdatum spikat, ytterligare några veckor senare är vi med barn. Det var fyra galna, men roliga, månader mellan frieri och bröllop om man säger så. 🙂
  Fast när jag reflekterar lite måste det mest romantiska ändå vara att vi, efter två (snart tre) barn med tillhörande sömnbrist och vansinne, fortfarande är självklara för varandra.

  • NinaFotograf skriver:

   Herregud så vackert frieri! Men tycker nog det där sista var det mest väsentliga och romantiska i alltihopa, att man ännu känner sig rätt med en person efter en lång tid och flera barn. Heja!

 2. Pinklady skriver:

  Hoppas du snart mår bättre!

  Jag får aldrig blommor på födelsedagen eller som idag på alla hjärtansdagen. Men första blomman fick jag på vår första date (plockad hemma på hans gård).

  Annars kan det dyka upp blommor ibland så där helt utan någon orsak. Den gången jag alltid kommer att minnas är när jag just flyttat in hos honom, han jobba långa dagar och på mitt ansvar blev då att sköta om hans hund (idag känns det nog som vår, men då tyckt jag hund inte kanske var det roligast på jorden).

  Så en dag när jag kom hem stod det en stor bukett på köksbordet (inte en sån som man kan köpa i matbutiken utan en från blombutik och senare berätta han att han själv valt färg och blommor) och ett kort var det stod ungefär så här: Tack för att du går ut och gå med mig och ger mig mat när husse jobbar! C

  Och smörig som man är tycker jag att det är sååå gulligt! 🙂

  Trevlig vändag!

  • NinaFotograf skriver:

   Vet du, man försöker ju vara lite hård och sådär, men alltså en man som kommer hem med en bukett blommor, oberoende om dom är från Masa eller ett dike, så gör mig nog så barnsligt lycklig:)

 3. Det mest romantiska som min man gjort för mig var i början av vårt förhållande. Han hade köpt ett halsband med matchande örhängen jag en gång beundrade i ett skyltfönster i USA – och gav det till mig en helt vanlig dag, ”Because it’s Friday”. Inte för att det var födelsedag eller anniversary eller något. DET var nog underbart.

  Nu kan jag tycka att det är oerhört omtänksamt att han håller sin hand under råskispåsen för att fånga upp det där äckliga råskvattnet som ibland droppar från den. Jag upprepar: Med. Bara. Handen. Urrk. Vet nu inte om det är direkt romantiskt, men men… Things change efter 12 år.

 4. elin skriver:

  Alltså jag tror vi är lite i samma sits här.. Är mig i smyg lite av en romantik-lover själv, men min karl som du känner så väl är SÅ INT romantisk.. En fis i öga e typ vad jag blir bjuden på dagen till ära. Köpte rosor till mig själv 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: