Small bump.

”Men, vad liiiiiten mage du har!” fick jag höra säkert tio gånger under lördagen. Hade träff med en grupp människor jag inte sett sedan jag blev gravid, men som alla nog visste om hur det står till nu. Fick en såndär akutkänsla av att tvingas förklara mig hela tiden. Ja-a, alltså det är ju ändå två månader kvar ännu, hehe… Och sen gick jag runt och funderade att är min mage extra liten eller vad fan? Har ju levt som överviktig i 15 år så när någon säger åt mitt höggravida jag att jag ser liten ut så blir jag ju självklart helt sekaisin i bollen.

För det första så ska man ju inte jämföra sig med någon annan när det kommer till dom här gravidveckorna, och för det andra så går man ju aldrig och påpekar om hur någon ser ut. Men ja, detta var ju i en grupp med enbart sinnessjukt ärliga och gå-påiga släktingar som har en sånhär jargong angående allting men alltså blir ändå fundersam när ens 65-åriga farbror som nog inte sett sådär sjukt många 7-månaders magar i sina dagar får för sig att just min är liten. Började ju direkt fundera om jag eventuellt väntar en dvärg. Ja, fick lov att släppa det hela sen för det tjänade ju inget till. Och sen kom det ju alla dessa spontana klappar på bulan hela tiden. Orkade inte ens ta den striden. Dom vill väl bara väl.

Imorgon har jag hursomhelst koll på rådgivningen som vanligt så om jag nu eventuellt är sådär extremt petité så får jag väl höra det då. Speedo sparkar ju på för brinnkära livet och jag mår fortsatt bra. Hade halsbränna förra veckan och kände mig andfådd hela tiden så nåt ligger där ju och pressar på lungorna ändå. Tyvärr så har jag haft sjukt mycket jobb de senaste dygnen så det där med motion har blivit semi-lidande, vilket nog påverkar orken en hel del. Måste försöka sköta det bättre den här veckan. Håret och hyn har dock aldrig mått bättre vilket ju är fantastiskt skönt! Från att ha tappat hela tussar på daglig basis så finns inte mina härstrån över hela huset längre. Och finnar får jag dessutom ytterst sporadiskt. Halleluja, Speedo!

4 Kommentarer

 1. ingelarudhberg skriver:

  Tyvärr kommenterar nog folk hela tiden gravidmagar; att det är små eller kanske ännu värre, hur stor magen är… så är det. Så länge barnmorskan inte säger nåt ska man bara vara nöjd och ännu bättre om man själv också mår bra!
  Inte länge kvar innan hen är här! 🙂

 2. eva skriver:

  Blev också otroooligt trttr på folks kommentarer. Ännu i 6:e mån kommenterade folk på jobbet hur liten mage jag hade. Har du alls någon baby där inne? Muntert att höra sådant. Men de sista månaderna fick man höra hur stoor magen plötsligt blivit.

 3. mamma skriver:

  Men ännu värre var det en gång när babyn redan var född och jag träffade på en människa på stan som fråga: ”Och när var det som du hade beräknat nu igen?” Då hade man nog velat strypa personen ifråga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: