Badrumsrenovering.

UT1Nåja, här kommer en liten bildkavalkad från en relativt liten renovering av ett badrum. Vi valde alltså att inte kakla om hela skiten. Dels, för att kaklen i sig är hela och i gott skick, och dels för att det är så infernaliskt dyrt att göra ett så stort ingrepp. Så vi skaffade en specialfärg för ändamålet, och valde att tvätta grundligt och sen måla. Enligt burken så ska det ju räcka med ett lager men alltså det var nog inte fallet. Längst ner till höger ser ni hur det såg ut efter ett varv med Ronseal. Inte så värst heltäckande direkt. Och fogarna skulle man tydligen måla med en specialpenna men alltså den var helt värdelös så om ni tänker på att göra nåt liknande så skit i pennan och satsa på att måla fogarna en extra gång istället. Så, i slutändan blev nog väggarna målade två eller tre varv. Golvet gjorde vi inget med. Upplever att det blev helt ok mot vita väggar, och inte mot dom där beige som var där innan. Att måla golv känns inte helt hundra i ett badrum.

Taket målades också vitt och duscharna byttes ut. Bytte spegeln mot en större som dessutom är rund. Investerade i diverse hänganordningar från IKEA’s köksavdelning så att vi kan hänga tvålar och dylikt på ett ställe där det inte blir så geggigt av att dom står. Bytte handduksställning till en mörk, köpte en hylla till Mavves attiraljer samt wc-papper, målade avlastningspallen för kläder vit, och så ställde jag inte lite krukväxter i plast för att få lite grönska i rummet. Typ så. Är ytterst nöjd. Bastudörren ska ännu hängas tillbaka på plats men det lyckas vi inte med på tumis, jag är för svag. Så, nu är nästan hela huset omålat.

En ny soffa på det här så har vi nästan ett fräscht hushåll.

UT2

10 Kommentarer

 1. eva skriver:

  Jättesnyggt. Du ”boar” hemmet nu före april månad 🙂

 2. wilma skriver:

  Bomtshickawauwau! Det blev fint och du lyckades inspirera mig. En liten fråga, är kakelfärg dyrt?

  • NinaFotograf skriver:

   Ja, det är nog dyrt. Men inte såååå dyrt. En burk på 750ml kostar c 40 euro. Den målar ungefär 6 kvadrat. vet dock inte hur mycket man måste måla sen om man målar över hemskt mörkt kakel? Men ja, välvärd investering.

 3. ika skriver:

  Vilket lyft, jättefint! Det vill jag också veta, om kakelfärgen alltså. Ska måla kaklen i köket här nåt tag tänkte jag.

 4. jenny skriver:

  De blev faktiskt fint! Tvätta ni av ytorna med någo speciellt medel? E nya vita färgen glansig eller matt? Blev färgen jämn? Och till sist hur länge måst de torka? Vi har ett gammalt retro badrum jag skulle vilja måla. 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Jag köpte tvättmedel i en målarbutik. Helt vanligt medel för kakeltvätt. Luktade apa och krävde ett helvetes gnuggas men skiten lossnade åtminstone. Lönar sig att sköta den där tvätten ordentligt, märks direkt på väggen där man slarvat. Färgen fäster inte.

   Färgen är halvblank, finns olika tror jag. Märket heter Ronseal, den här kulören heter White Satin. Väntade minst 16 timmar mellan varje lager, och sen väntade vi ännu ett dygn innan vi duschade där, för att vara säkra på att den sitter. Dock var den redan känseltorr efter lite drygt två timmar. Lönar sig att vara supernoga när man målar att det inte blir nåt rinn nånstans för den sitter som berget sen. Jämnt blir det, om man är tarkka. Och var grundlig med att ta bort silikonfogarna!

 5. elinsss - mot drömlivet inom klädbranschen skriver:

  Naaaaajs! Ut med beige, in med kalla toner. Lööv it 😃

 6. Julia skriver:

  Hej! Jag har tänkt att måla kaklet i vårt hus men har läst att det inte sitter så bra i våtrum. Därför tänkte jag fråga dig nu när det har gått en tid hur det har funkat för er? Det vore toppen om du ville svara till min mail!

  Med vänlig hälsning, Julia

  • NinaFotograf skriver:

   Det har hållit jättefint! Var bara väldigt noggrann med förarbetet, d.v.s. se till att ni tvättar kaklet svinnogga innan ni börjar måla. Syns direkt om man fuskat. Och sen räcker nog inte ett eller två lager färg. Kör tre tunna så täcker det fint. Ingen färg har lossat hos oss, förutom på ett ställe där jag lyckats stöta till väggen med ett stort badkar. Men vanligt duschande har inte haft någon negativ effekt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: