Ljuset.

BluePlötsligt händer det bara. Ljuset kommer smygandes och omhuldar en utan att man själv hinner uppfatta vad som händer. En dag står man där i garaget på morgonen och ser till sin förstummande glädje att det är nästintill ljust när man sätter sig i Masse och kör mot Ekenäs. Och när man rullar hem på samma väg i motsatt riktning just före klockan fem så infinner sig samma ljus igen. Tror inte riktigt jag förstår hur mycket det där ljuset har saknats de senaste tre månaderna. Det var som om Karis förvandlades till Utsjoki mellan slutet av oktober och halva januari. Vi levde i kaamos. Polarvinter minus inslagen av polar. Bara mörkret. Och nu när det stilla återvänder så vet jag inte riktigt vad jag ska göra av mig själv. Solen, välkommen åter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: