21 dagar clean.

20140121-110445.jpgDet är märkligt det där, med nyårslöften. Oftast funkar dom ju inte alls, och man har glömt dom innan granen ens flugit ut. Men ibland sätter dom sig liksom som ett mantra i huvudet, och man behöver inte ens kämpa för att lyckas. Och so far so jättegood! Idag går jag in i den tjugoförsta dagen av det sockerbefriade livet! Därtill har jag lyckats klämma in mellan tre och fem träningspass per vecka! Ja, med ”träning” menar jag nu inte backintervaller på sågspån med pulsen på tvåhundra utan renodlade långpromenader, simning, och lite yoga. Men rörelse iallafall. Och det märkliga är, att sen dag ett så har jag inte ens känt ett sug av godis eller läsk eller chips. Det ramlade liksom bara bort från agendan helt enkelt. Nu säger jag inte att det kommer att fortsätta såhär enkelt ända till april, för så funkar inte min sockerinfekterade hjärna, men jag är ändå OTROLIGT tacksam att det liksom inte blev en större kamp än så.

Däremot så känner jag att jag är sinnessjukt hungrig med cirka två timmars mellanrum hela tiden. Vill liksom tugga, tugga, tugga hela tiden. Men gör inte det trots suget. Därtill så har jag fått ett sjukt måste-få-begär efter smörgås. Har aldrig varit en bröd-människa men nu skulle jag kunna häva i mig ett helt kritivitt franskt bröd utan pålägg på ungefär tre sekunder. Men det är ju lika vidrigt som att vrida i sig rent socker så försöker hålla en stabil blodsockernivå hela tiden istället, så jag inte lipar när jag slutar jobbet och kastar i mig torr mysli i brist på annat. Smoothies har blivit det bästa som finns just nu. På björnbär…

Vecka 29 av graviditeten nu inledd och jag är mycket glad över mitt nuvarande fysiska tillstånd. Har mått så otroligt bra igenom alla dessa veckor och håller tummarna att det får fortsätta så. Och att jag inte får akutsug att äta tvål eller russin eller nåt annat underligt. Kanske dom där smörgåsarna inte är så farliga ändå, när man hör hur andra haft det.

5 Kommentarer

 1. Katarina skriver:

  Härligt!!

 2. Kajsa skriver:

  Jag kör också smoothies. Och bär toppat med keso och valnötter. Tack för preggopeppen du utstrålar, Lainen. Den kom just som mitt illamående ersattes av snart fyraveckorsförkylningen. All hälsoinspiration tas tacksamt emot.

  • NinaFotograf skriver:

   Jävla segt med förkylning och illamående då! Och eftersom du redan är en så sanslös hurtbulle så orkar jag inte ens föreslå motion:) Krya på dig! Och ja, keso och bär är GÖTT!

 3. Elina skriver:

  Kan du tipsa om hur du kör utan socker? Är allergisk mot nötter, äpple och morot, så snacks blir svårt.. Eller jag inbillar mig det iallafall.
  Men typ lite middags- o mellanmålstips o så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: